Χρηματιστήριο: Έκλεισε με πτώση αλλά κράτησε τις 850 μονάδες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Έκλεισε με πτώση αλλά κράτησε τις 850 μονάδες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Για ακόμη μια φορά οι 850 μονάδες αποδείχθηκαν ισχυρή αντίσταση για τους πωλητές. O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 851,28 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,82%.

Με πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο για ακόμη μια φορά οι 850 μονάδες αποδείχθηκαν ισχυρή αντίσταση για τους πωλητές.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 851,28 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,82%. Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 71 πτωτικά και 28 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,595 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 22,818.914 μετοχές.

Ενδοσυνεδριακά, το Χρηματιστήριο κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 840,42 μονάδες (-2,09%) και αν και για μεγάλο διάστημα έδειχνε αδυναμία αντίδρασης, ωστόσο την τελευταία ώρα των συναλλαγών οι αγοραστές έκαναν την εμφάνιση τους, βελτιώνοντας την τελική εικόνα της συνεδρίασης.

Η είδηση της έκδοσης του επταετούς ομολόγου δεν στάθηκε ικανή να βελτιώσει την εικόνα της αγοράς ομολόγων. Το δεκαετές κινήθηκε σταθεροποιητικά στο 2,3% και το πενταετές σταθεροποιητικά στο 1,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-4,40%), του ΟΛΠ (-4,14%), της Πειραιώς (-3,85%) , της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,36%), της ΔΕΗ (-2,40%) και της Coca Cola HBC (-1,53%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.080.667 και 3.616.873 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Πειραιώς με 5.861 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 5,759 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,31%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: CPI +24,00% και Fieratex +18,09%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ -18,99% και Lavipharm -11,43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ο Μητσοτάκης απαντά «γιατί μια τρίτη τετραετία» - Το κόμμα Καρυστιανού «καταπίνει» τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ο Δούκας παίρνει αποστάσεις

Εφορία: Έκρηξη 30% του αριθμού των οφειλετών τον Μάρτιο

Η θέση εργασίας με τα πιο πολλά χρήματα στην Ελλάδα - Έως 150.000 ευρώ ετησίως

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider