Γιατί αργούν να έρθουν στην Ελλάδα τα Burger King

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί αργούν να έρθουν στην Ελλάδα τα Burger King

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στο πλάνο εισόδου στην ελληνική αγορά της Burger King, της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας burger στον κόσμο.

Αν και η επένδυση είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι το πρώτο κατάσταστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε στις αρχές του 2016, εντούτοις δεν υπάρχει καμμία κινητικότητα.
Ως εκ τούτου, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα, με κύκλους του Ομίλου, να τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα αυτό.

Αιτία, για αυτή την καθυστέρηση ήταν η επιβολή των capital controls τoυ περασμένου καλοκαιριού αλλά και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Eυρωζώνη.

Πληροφορίες του insider.gr αν και αποκλείουν το ενδεχόμενο η Burger Κing να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά (πριν ακόμη μπει), αναφέρουν ότι εντούτοις υπάρχουν προβληματισμοί για το οικονομικό περιβάλλον της χώρας (μείωση κατανάλωσης, αύξηση ανεργίας κλπ).
Ωστόσο το επενδυτικό πλάνο, όπως μαθαίνουμε, θα υλοποιηθεί και περιλαμβάνει το άνοιγμα τουλάχιστον οκτώ καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2016 και 40-50 καταστημάτων στην επόμενη διετία.

Να σημειωθεί ότι τη θέση του γενικού διευθυντή στην Burger King ανέλαβε ο Δημήτρης Ζηδιανάκης μετακινούμενος από την αλυσίδα Public, όπου ασκούσε καθήκοντα Sales Network & Marketing Director από το 2011. Ο κ. Ζηδιανάκης έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εταιρείες, όπως με την αλυσίδα Multirama (Marketing & CRM Director), Γερμανός (Marketing Director), Cosmote (Dept. Marketing Director), Barilla (Marketing Manager) και Bacardi (Brand Manager).

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

Η είσοδος της αμερικανικής αλυσίδας θεωρείται μεγάλη πρόκληση, καθώς έχει να συναγωνιστεί και άλλες δημοφιλείς αλυσίδες burger στην χώρα μας όπως τα Burgering Ηouse και τα Simply Burger.

Ένα επιπλέον ισχυρός παίκτης που έχει αρχίσει να καθιερώνεται στην εγχώρια αγορά είναι και τα Goody’s Burger House, τα οποία αριθμούν ήδη περισσότερα από 50 εστιατόρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και επαρχία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider