Τα κινηματογραφικά σενάρια δείχνουν «φτωχά» μπροστά σε όσα έχουν κατά καιρούς σκαρφιστεί υπερήλικες λίγο πριν αποβιώσουν προκειμένου να μην αφήσουν τα χρήματά τους στους κληρονόμους τους.

Από την Αυστρία «με αγάπη»…

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η 85χρονη στην Αυστρία, η οποία έκανε κομματάκια χαρτονομίσματα αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ πριν αποβιώσει, προκειμένου, όπως φαίνεται, να μην αφήσει καμιά κληρονομιά στους συγγενείς της. Τα χαρτονομίσματα ανακαλύφθηκαν μετά το θάνατό της στον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενούταν και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συνολική αξία τους υπολογίζεται σε 950.000 ευρώ.

Η 85χρονη κατέστρεψε επίσης τα βιβλιάρια του ταμιευτηρίου της, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Kurier ενώ οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αυστρίας δεν ξεκίνησαν έρευνα, καθώς «δεν προκύπτει κάποιο ποινικό παράπτωμα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τον κόπο που έκανε η ηλικιωμένη για να καταστρέψει τα χαρτονομίσματα και το αρχικό σοκ που προκλήθηκε στους κληρονόμους της, η  κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας δείχνει πρόθυμη να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.

Από την Ελλάδα «με αγάπη»…

Η Ελλάδα έχει και αυτή τις δικές της μικρές «οικογενειακές» ιστορίες «κρυμμένων θησαυρών» με πρόσφατο παράδειγμα τον 90χρονο από την Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος πήρε στον τάφο του 300.00 ευρώ για να μην τα βρει η γυναίκα του. Πώς το κατάφερε αυτό; Λίγο πριν από τον θάνατό του είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του και έκρυψε τα χρήματα στο μαξιλάρι του. Η περίεργη εμμονή που είχε να θαφτεί με το μαξιλάρι του οδήγησε τη σύζυγό του στο σημείο όπου είχε ενταφιαστεί ο σύζυγός της και ύστερα από τις απαραίτητες διαδικασίες τα χρήματα βρέθηκαν στο προσκέφαλο του νεκρού.