Για να γίνει ένα βιογραφικό σημείωμα πιο ελκυστικό, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μην έχει λάθη ενώ σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες να μπορεί να το προωθήσει καλύτερα. Ωστόσο, το πρώτο που πρέπει να φροντίσει κανείς είναι το βιογραφικό του τουλάχιστον να διαβαστεί και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να αποφύγει μερικά μικρά, αλλά ταυτόχρονα συνηθισμένα λάθη. Τα πέντε πιο συνηθισμένα και οι τρόποι για να τα αποφύγετε είναι οι εξής:  

   1. Αποφύγετε τις περίεργες διευθύνσεις e-mail

Αν σκοπεύεται στα σοβαρά να αναζητήσετε εργασία, θα πρέπει να ξεχάσετε οριστικά διευθύνσεις e-mail του τύπου agapulini_1993 ή kagkouras_13. Ομοίως, μια ξεχασμένη διεύθυνση στο Excite.com ή στο Freemail.gr μάλλον δε θα ενθουσιάσει τον παραλήπτη. Πολύ απλά, ανοίξτε μια καινούρια διεύθυνση, με το ονοματεπώνυμό σας να ξεχωρίζει και κατά προτίμηση στο δικό σας domain. Αν δεν διαθέτετε αυτή τη δυνατότητα, απλά επιλέξτε το Gmail. 

   2. Δεν εμφανίζεστε στη μηχανή αναζήτησης της Google

Προφανώς, κανένας πιθανός εργοδότης δεν περιμένει να είστε τόσο δημοφιλείς στο Internet όσο ο Σάκης Ρουβάς ή η Ελεονώρα Μελέτη. Από την άλλη, είναι βέβαιο πως το πρώτο που θα κάνει είναι να αναζητήσει μέσω Google πληροφορίες για εσάς, επομένως φροντίστε να είναι εύκολο να βρει το profil σας τουλάχιστον στο LinkedIn, αλλά και σε άλλες σελίδες, προσωπικές ή σε social media. 

3. Αποφύγετε περίεργες φωτογραφίες στο Facebook 

Το προφίλ σας στο Facebook είναι προσωπικό και είναι πιθανό να υπάρχουν εκεί φωτογραφίες σας που δε θα θέλατε να δει ο μελλοντικός εργοδότης σας. Μην ανησυχείτε, δε χρειάζετε να τις εξαφανίσετε, απλώς φροντίστε οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας στο προφίλ σας να είναι τέτοιες ώστε σε μια αναζήτηση να φαίνεται μόνο ό,τι κρίνετε εσείς σκόπιμο. 

4. Φροντίστε την εικόνα σας στο LinkedIn 

Κακά τα ψέμματα, το LinkedIn είναι εξορισμού ο νο1 προορισμός για επαγγελματικές πληροφορίες. Φροντίστε το προφίλ σας εκεί να είναι ενημερωμένο, με πρόσθετες πληροφορίες σε σχέση με το βιογραφικό σας και βάλτε μια "σοβαρή" φωτογραφία. Selfies, ψωνίστικές φωτογραφίσεις ή μαγιό απαγορεύονται (εκτός αν ψάχνετε δουλειά ως μοντέλο). 

 5. Αποφύγετε τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη 

Το έχουμε ξαναπεί, τα λάθη στο βιογραφικό "χτυπάνε" αμέσως... Βάλτε κάποιον να το διορθώσει για εσάς!