02-11-2015 | 16:39

Λ. Κατσέλη: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική οικονομία

Μοιράσου το
Λ. Κατσέλη: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική οικονομία

Αισιόδοξη ότι με την ολοκλήρωση της ανεκεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία ανοίγει, εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δίνει το έναυσμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χιλιάδων καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα, την επιστροφή των καταθέσεων και την άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων» δήλωσε η κ. Κατσέλη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως ανέφερε:«Μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, αντιλαμβανόμενες τις τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, το μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κυρίως όμως, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανέλθουν στο βασικό τους ρόλο, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με τη χρηματοδότηση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιώσιμων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούν επενδύσεις, που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Συνεπώς, για τις ελληνικές τράπεζες, η ανακεφαλαίωση έχει ουσιαστικό κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα», κατέληξε η πρόεδρος της Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.