Στην διάθεση ενός χαμηλού κόστους φαρμάκου, εναλλακτικού του Daraprim, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες  εξαιτίας της τιμής του, προχωρά η φαρμακευτική εταιρία Ιmprimis Pharmaceuticals
Το Daraprim χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τοξοπλάσμωση, μια παρασιτικής μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως σε αγέννητα μωρά, ασθενείς του AIDS και σε ορισμένους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο.
Η τιμή του φαρμάκου αυξήθηκε κατά 5.000% σε μια νύχτα, όταν τον περασμένο Αύγουστο ο Martin Shkreli, ένας πλούσιος 32χρονος επιχειρηματίας από την Νέα Υόρκη, αγόρασε τα δικαιώματα του. 
Τα χάπια αυτά πωλούνταν προς 13,50 δολ το ένα, αλλά η εταιρεία του κ. Shkrel, η Turing Pharmaceuticals, αύξησε την τιμή αμέσως μετά την αγορά των δικαιωμάτων, στα 750 δολ το ένα. 
Μάλιστα το πιο εντυπωσιακό είναι ότι για να ολοκληρωθεί η θεραπεία απαιτείται η λήψη 100 χαπιών.
Η αύξηση της τιμής του φαρμάκου προκάλεσε την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύσης, κατηγορώντας τον Shkreli ότι η απόφασή που πλήττει τους φτωχότερους ανθρώπους. Ο ίδιος, με μια προκλητική απάντηση, δήλωσε ότι, «δεν είναι δικό μου λάθος».
Πάντως η φαρμακευτική Imprimis Pharmaceuticals ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το νέο φάρμακο που θα περιέχει δύο δραστικά συστατικά του Daraprim, προς 99 δολ το μπουκάλι, το οποίο μάλιστα θα περιέχει 100 κάψουλες, όσες δηλαδή απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας.