Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google
Νέες δυνατότητες στα smartphones, νέο έξυπνο ηχείο αλλά και νέο chromecast μας σύστησε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Το ετήσιο event των προγραμματιστών πραγματοποίησε την Τετάρτη η Google, ανακοινώνοντας πολλά νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα νέα 5G smartphone Pixel 5 και Pixel 4a 5G, ένα νέο Chromecast αλλά και το νέο Nest Audio Speaker.

Ακολουθώντας τα event των Apple Και Amazon ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε τα νέα προϊόντα του εγκαίρως ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αυξημένη αγοραστική κίνηση της εορταστικής περιόδου που ακολουθεί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ανακοίνωσε η Google.

Pixel 5 και Pixel 4a 5G

insider

To νέο κορυφαίο smartphone της Google δεν επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις αφού επαλήθευσε τις περισσότερες διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το νέο Pixel 5 έχει οθόνη OLED 6 ιντσών με ανάλυση 2340Χ1080 και αναλογία διαστάσεων 19:5:9. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι ίδιος με τον προκάτοχό του στα 90Hz ενώ ίδιος είναι και ο αριθμός των οπίσθιων καμερών του νέου τηλεφώνου.

Η διαφορά ωστόσο στις φωτογραφικές δυνατότητες του νέου κινητού προκύπτει από την αντικατάσταση του τηλεφακού με έναν υπερευρυγώνιο 16MP, κατόπιν απαίτησης των χρηστών. Η κύρια κάμερα παραμένεις τα 12,2 MP ενώ η selfie κάμερα έχει ανάλυση 8MP.

To Νέο pixel 5 φορά επεξεργαστή Snapdragon 765G της Qualcomm και υποστηρίζει την σύνδεση σε δίκτυα πέμπτης γενιάς 5G. Η μνήμη του είναι 8GB ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος στα 128 GB, αρκετά μικρότερο δηλαδή από διαφοροποιεί από τις ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστών.

Η μπαταρία του είναι 4.000 mAh και υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και σύμφωνα με την Google διαρκεί έως 48 ώρες με συνετή χρήση, κάτι που μένει να αποδειχτεί κατά τις πρώτες δοκιμές του κινητού.

Το νέο Pixel 5 θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου, παραδοσιακά στις ΗΠΑ και σε περιορισμένες ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα και η τιμή του ανέρχεται στα 699 δολάρια. Οι προπαραγγελίες ωστόσο ξεκινούν την Πέμπτη.

Όσο για το Pixel 4a 5G έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη από τον προκάτοχό του Pixel 4a – 6,2 ίντσες OLED FHD+ (2340 x 1080), έναντι 5,8 ίντσες και τιμολογείται στα 499 δολάρια, 150 δολάρια ακριβότερο από το Pixel 4a.

Και αυτό το μοντέλο φορά επεξεργαστή της Qualcomm765G ενώ η RAM είναι 6GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 128GB.  Η κάμερα είναι ίδια με την ναυαρχίδα της εταιρείας δηλαδή αποτελείται από έναν υπερευρυγώνιο φακό 16 MP ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 8MP.

Όσο για την μπαταρία είναι 3.885 mAh αντί 3.140 mAh που ήταν στο προηγούμενο μοντέλο.

Nest Audio

insider

Πέρα από τα νέα smartphone η Google αποκάλυψε και τον νέο Home speaker της , το οποίο ανταγωνίζεται το αντίστοιχο προϊόν της Amazon, Echo.

Το νέο έξυπνο ηχείο κοστίζει 99 δολάρια μπορεί να συνδεθεί με άλλα Nest Speakers ή Google Home, όπως ονομάζονταν παλαιότερα, για να δημιουργήσει ένα πλήρες ηχοσύστημα για το σπίτι.

Φυσικά το νέο έξυπνο ηχείο περιλαμβάνει το ψηφιακό βοηθό της Google οπότε οι ιδιοκτήτες του μπορούν να ενημερώνονται μέσω αυτού για τον καιρό, για το πρόγραμμά τους, να του ζητούν να καλέσει κάποιον ή να παίξει μουσική από διάφορες μουσικές υπηρεσίες όπως YouTube Music, Spotify και άλλες.

Το νέο Nest Speaker κυκλοφορεί στις 5 Οκτωβρίου.

Νέο Chromecast

insider

Τέλος η Google αποκάλυψε και το νέο Chromecast το οποίο συνδέεται στην τηλεόρασή σας και την κάνει έξυπνη δίνοντας σας πρόσβαση σε 6.500 εφαρμογές μεταξύ των οποίων και Netflix, Hulu, HBO Max, YouTube και άλλες.

Πρόκειται για το πρώτο Chromecast με δικό του software και τηλεχειριστήριο που κυκλοφορεί η εταιρεία. Να θυμίσουμε ότι τα προηγούμενα σας έδιναν πρόσβαση σε αντίστοιχες εφαρμογές τις οποίες όμως προβάλατε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. Με τα νέα χαρακτηριστικά η Google ευελπιστεί να βοηθήσει του καταναλωτές να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο αλλά και να περάσουν ακόμα περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας το Chromecast.

Μέσω της συσκευής η Google θα σας προτείνει σειρές και ταινίες για να δείτε ενώ στο τηλεκοντρόλ περιλαμβάνεται και κουμπί του ψηφιακού βοηθού για φωνητικές αναζητήσεις και λειτουργίες.

Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google
Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google
Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google
Τα νέα Pixel και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που παρουσίασε η Google

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider