14-11-2015 | 15:14

Ράπανος: Μετά τις ΑΜΚ αρχίζει ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας

Μοιράσου το
Ράπανος: Μετά τις ΑΜΚ αρχίζει ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλης Ράπανος, μιλώντας το Σάββατο, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την ανακεφαλοποίηση της τράπεζας.

Η ελληνική οικονομία έχει δείξει αντοχές και η ανάκαμψη μπορεί να έρθει ταχύτερα από ό,τι εκτιμούν οι διεθνείς οργανισμοί, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράπανος, ενώ εκτίμησε ότι με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και τη σταδιακή άρση των capital controls θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταθετών.

Ο κ. Ράπανος τόνισε παράλληλα πως προϋπόθεση για να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν ξανά την οικονομία οι τράπεζες είναι «η αύξηση των επενδύσεων και η επιστροφή των καταθέσεων». 

Κατά τον πρόεδρο της Alpha Bank, η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να αποτελέσει την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου για την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης μπορεί να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλαίσιο που θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, απελευθερώνοντας την δημιουργικότητα και αναδεικνύοντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.