Μειωμένες οι τιμές καυσίμων τον Οκτώβριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένες οι τιμές καυσίμων τον Οκτώβριο

Μειωμένες ήταν οι τιμές αερίου, βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης τον Οκτώβριο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ μειώσεις σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν και σε νωπά ψάρια και τρόφιμα, στα γαλακτοκομικά, στις μεταφορές επιβατών με αεροπλάνο και στα ξενοδοχεία.

Όσον αφορά στα καύσιμα, η τιμή στο φυσικό αέριο μειώθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριου, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 12,3% και στη βενζίνη κατά 1,8%.

Στον αντίποδα, ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε ψωμί και δημητριακά (0,7%), κρέατα (0,2%), νωπά λαχανικά (2,1%) και ένδυση-υπόδηση (4,6%).

Σε ετήσια βάση, οι κυριότερες μειώσεις τιμών έγιναν σε πετρέλαιο θέρμανσης (20%), φυσικό αέριο (14,1%), βενζίνη (12,9%),

Σημειώνεται ότι ο γενικός δείκτης, τον Οκτώβριο 2015 σε σύγκριση µε τον Σεπτέµβριο 2015 παρουσίασε µείωση 0,1%, έναντι µείωσης 0,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.

Ο εναρµονισµένoς πληθωρισμός μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,1% από μείωση 0,8% τον Σεπτέμβριο και έναντι µείωσης 1,8% τον Οκτώβριο 2014. Σε μηνιαία βάση, κατέγραψε μείωση 0,2% έναντι μείωσης 0,9% το 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider