ΕΚΑΒ: Παραδόθηκαν 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης - Ξεκίνησε και η παραλαβή 52 ασθενοφόρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΑΒ: Παραδόθηκαν 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης - Ξεκίνησε και η παραλαβή 52 ασθενοφόρων
O Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τιμήθηκε για τη σημαντική συμβολή του στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Για τη σημαντική συμβολή του, στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ, τιμήθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ειδικότερα, ήδη έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ 20 μηχανές και 8 κινητές μονάδες ταχείας επέμβασης ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τμηματική παραλαβή των 52 ασθενοφόρων που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ, παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Π. Κουτσουμπέλης, ο Πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Μαθιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γιώργος Κεχρής και στελέχη της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΚΑΒ έχει εξαιρετική σημασία στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του συστήματος της Δημόσιας Υγείας για τους ασθενείς. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΕΚΑΒ στο δημόσιο σύστημα υγείας, έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 ποσού 4 εκατ. € για την προμήθεια 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων, για τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης. «Επιπλέον, στο νέο Πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ” 2021 – 2027 έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 300.000,00 € για την προμήθεια 20 μοτοσικλετών ταχείας ανταπόκρισης», πρόσθεσε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η σωστή λειτουργία των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΕΚΑΒ, προϋποθέτει όχι μόνο τον αναγκαίο εξοπλισμό αλλά και το αντίστοιχο προσωπικό. «Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, διέθεσε μέσω του ΠΕΠ “ΑΤΤΙΚΗ” 2014 – 2020 χρηματοδότηση ύψους 4,7 εκατ. € για την πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΚΑΒ, με σκοπό την αύξηση της λειτουργικής ικανότητας και ανθεκτικότητάς του στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Πατούλης. «Ως Περιφερειακή Αρχή, είμαστε δίπλα στο ΕΚΑΒ και το στηρίζουμε στην εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής του. Για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Για την ενδυνάμωση του κοινωνικού αποτυπώματος της Περιφέρειας Αττικής. Για να σώζονται ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο ΕΚΑΒ. «Η σημερινή ημέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα για το ΕΚΑΒ, καθώς γινόμαστε πλουσιότεροι κατά είκοσι μηχανές παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας», ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου. «Είκοσι μηχανές οι οποίες δόθηκαν από το περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Περιφερειάρχη του Γιώργου Πατούλη», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι οι νέες μηχανές θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τις δηλώσεις του, τόνισε ότι «η επένδυση στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ είναι μια επένδυση ζωής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Healthflix: Εντός του 2024 η τηλεόραση για την υγεία - Πώς θα λειτουργεί

Κρίσιμο το 2024 για το στοίχημα της ψηφιοποίησης της υγείας 

Sobi: Ισχυρό χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογία

gazzetta
gazzetta reader insider insider