Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα δομές Υγείας και ΕΚΑΒ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα δομές Υγείας και ΕΚΑΒ
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, που κατατίθεται  σήμερα, Πέμπτη (21/9), στη Βουλή, συμμετέχουν και οι υγειονομικοί με αίτημα την απόσυρσή του.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου συμμετέχουν σήμερα και οι υγειονομικοί, με αίτημα την απόσυρσή του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζει ότι το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.

Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να παραταθούν οι συμβάσεις των 2000 εργαζομένων μέσω ΔΥΠΑ καθώς και να απομακρυνθούν και να μην επανέλθουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, που -όπως χαρακτηριστικά τονίζει- «στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο».

«Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης παράτασης των συμβάσεων για ένα έτος. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τον Υπουργό Εργασίας για την παράταση των εν λόγω συμβάσεων. Απολύονται σταδιακά, παρότι μας είναι απολύτως απαραίτητοι αν και εκπαιδεύτηκαν και απέκτησαν εμπειρία», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, (ΟΕΝΓΕ) τονίζει ότι το σχέδιο νόμου νομοθετεί το δικαίωμα στους εργοδότες «να απομυζούν τους εργαζόμενους για όσο θέλουν, όταν και όποτε θέλουν» και ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημά της για 5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο, 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλεί τα μέλη της στη συγκέντρωση των σωματείων, το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παρέχοντας την κάλυψή τους. Παράλληλα, αναφέρεται στο άρθρο 31 του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως όσοι υπερασπίζονται την απεργία ή αγωνίζονται με όποια μορφή δράσης αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι, όπως οι καταλήψεις, θα τιμωρούνται το ίδιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με 6μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β., συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας:
• Αύξηση μισθών, ανάκτηση των απωλειών, 13ος – 14ος μισθός, υγειονομικό επίδομα, έλεγχος των τιμών, πάταξη της ακρίβειας.
• Αύξηση των δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια.
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Το Ε.Κ.Α.Β. θα λειτουργήσει με ποσοστό ασφαλείας κατά την διάρκεια της απεργίας, με το Σωματείο να διαβεβαιώνει ότι «το ποσοστό ασφαλείας διαμορφώθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον που υπηρετεί το Ε.Κ.Α.Β, ώστε να μην διακινδυνεύσει η ζωή και η υγεία των πολιτών σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και περιστάσεων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακοϋπαλλήλων, με αίτημα να ενισχυθεί το εισόδημα των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ) καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπ. Υγείας: Σε διαβούλευση το ν/σ για το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης φαρμάκων και την αντιμετώπιση του Covid_19

ΕΣΥ: Έρχεται ενιαία λίστα χειρουργείων – Πώς θα γίνεται η καταχώρηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider