Μητσοτάκης: Συγκροτείται ομάδα δικυκλιστών διασωστών που θα προηγείται των ασθενοφόρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Συγκροτείται ομάδα δικυκλιστών διασωστών που θα προηγείται των ασθενοφόρων
Τη σύσταση ομάδας δικυκλιστών διασωστών, στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι θα προηγούνται των ασθενοφόρων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Τη σύσταση ομάδας δικυκλιστών διασωστών, στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι θα προηγούνται των ασθενοφόρων για να παρέχουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Σκοπός μας είναι στις αστικές και ημιαστικές περιοχές να μπορεί να ανταποκρίνεται το ΕΚΑΒ μέσα σε 7-15 λεπτά, γι’ αυτό και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, για τα μεγάλα αστικά κέντρα και ξεκινώντας από την Αθήνα, συγκροτείται μια ειδική ομάδα 250 δικυκλιστών διασωστων που θα προηγούνται των ασθενοφόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, με την έκδοση σχετικής ΚΥΑ υλοποιείται η δέσμευση για τη μίσθωση υπηρεσιών ( ελαφρών ελικοπτέρων) από το εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορούν να φτάνουν οι διασώσεις, είτε στο βουνό είτε σε άλλες δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, και να μπορούν να αντιμετωπίζονται πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τα περιστατικά στην ελληνική περιφέρεια.

Μιλώντας για τη στελέχωση του συστήματος, ο Πρωθυπουργός, τόνισε πως «η δέσμευσή μας για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, σε ορίζοντας τετραετίας, ισχύει στο ακέραιο. Από αυτούς οι 800 θα κατευθυνθούν στο ΕΚΑΒ, ανεξάρτητα από τις άμεσες κινήσεις που έχουμε κάνει για τις έκτακτες ανάγκες, με την αυτονόητη συνεργασία της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων», σημειώνοντας ότι «το κράτος είναι ένα, είναι ενιαίο και σε τομείς που μπορούν άλλοι φορείς του κράτους να συμβάλουν, θα το κάνουμε χωρίς σκέψη».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τονίζοντας ότι την επόμενη τετραετία θα έρθει η ολοκλήρωσή του, αλλά και στα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων εξαγγέλλοντας επέκτασή τους σε όλους τους πολίτες και όλα τα βασικά νοσήματα: «Ήδη περισσότερες από 7000 γυναίκες έχουν εντοπιστεί με πρώιμο καρκίνο του μαστού, μέσω δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έκαναν σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας, με πολύ καλή πρόβλεψη τώρα για την μόνιμη θεραπεία τους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «με το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργάζονται προς όφελος του πολίτη, αρκεί οι υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν».

Όσον αφορά στην Ψυχική Υγεία, κ. Μητσοτάκης, τόνισε: «Θέλω να πω μία φράση για μία μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία πρέπει ακόμα να υλοποιήσουμε. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει, εδώ και δεκαετίες, ουσιαστική συμπληρωματική ψυχιατρική μεταρρύθμιση, προς υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ψυχικής Υγείας, το οποίο υλοποίησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τη δημιουργία δομών περίθαλψης και συμβουλευτικής σε όλη την επικράτεια. Η ψυχική υγεία, και ειδικά η ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων, είναι μία βόμβα στη δημόσια υγεία, την οποία έχουμε να διαχειριστούμε μπροστά μας και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά θα χρειαστεί να διαθέσουμε σημαντικούς πόρους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξήσεις στο Δημόσιο, φοροελαφρύνσεις, στήριξη νέων και συνταξιούχων: Όλα τα μέτρα Μητσοτάκη

Πέρασαν στη Λ. Αθηνών τα εξωτερικά «πυρά» των αγορών - Στο επίκεντρο οι προγραμματικές δηλώσεις

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων – Το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

gazzetta
gazzetta reader insider insider