Βασιλακόπουλος: Εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι δεν θα μας ένοιαζαν τα κρούσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι δεν θα μας ένοιαζαν τα κρούσματα
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, επεσήμανε την ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Εάν είχαμε εμβολιαστεί οι πάντες, θα μας ένοιαζαν πόσα κρούσματα θα είχαμε; Τι πίεση θα είχε το σύστημα υγείας;», αναρωτήθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο, το δικαίωμα δηλαδή κάθε πολίτη να μην εμβολιάζεται και να πεθάνει αυτός αφετέρου να σκοτώσει συμπολίτες. Αυτό το δικαίωμα δεν το δίνουμε σε έναν οδηγό αυτοκινήτου και τον υποχρεώνουμε να φοράει ζώνη», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι θα φέρουν μικρή μείωση. «Θα βγούμε στο μπαρ έως τις 12 και μόλις κλείσουν θα πάμε στην πλατεία, μετά θα απαγορεύσουμε την κίνηση στην πλατεία και μετά θα οργανώσουμε πάρτι στο σπίτι. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι έτσι αγοράζουμε λίγο χρόνο. «Εάν θέλουμε να αγοράσουμε χρόνο, πρέπει αύριο να βγούμε και να πούμε υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα κρούσματα - 21.657 νέα σε ένα 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider