Υγεία
27-12-2021 | 14:37

Σήμερα τα νέα μέτρα από Θ. Πλεύρη - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Newsroom
Μοιράσου το
Σήμερα τα νέα μέτρα από Θ. Πλεύρη - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, στο πλαίσιο της συνεχούς επιδημιολογικής επιτήρησης, υπό την σκιά της επικράτησης της παραλλαγής «Όμικρον» και αξιολόγησης των μέτρων που ελήφθησαν για την μείωση της διασποράς του ιού.

Από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων θα εξαρτηθεί αν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις με την λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής. 

Ο σχεδιασμός είναι τα νέα μέτρα να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, όπως μας είχε εισηγηθεί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Αλλά, όπως είχαμε πει εξ αρχής, περιμένουμε να τοποθετηθούν οι ειδικοί στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία θα αποτιμηθεί η κατάσταση των τελευταίων 4-5 ημερών τόσο στο σκέλος των κρουσμάτων όσο και στο σκέλος της τήρησης των μέτρων, έτσι ώστε να πάρουμε αποφάσεις, ανέφερε ο κ. Πλεύρης. Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι μένουμε στο αρχικό σενάριο που είχαμε πει, δηλαδή για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά. Αν χρειαστούν, όμως, παραπάνω περιοριστικά μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά, θα συμβεί και αυτό. Εξήγησε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν τη βραδινή διασκέδαση και τα γήπεδα. Δεν εξετάζεται, προς το παρόν, καμία αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων. Είναι τρία τα επίπεδα αναφορικά με τους περιορισμούς στη διασκέδαση, είπε ο κ. Πλεύρης. «Δεν λέω ότι θα αποφασιστούν και τα τρία, θα εισηγηθεί η Επιτροπή».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, οι ειδικοί θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν επί ενός νέου πακέτου μέτρων, το οποίο εστιάζει στο χώρο της διασκέδασης, που θεωρείται εστία υπερμετάδοσης.

Τα υπό επεξεργασία μέτρα αφορούν σε παρεμβάσεις στο ωράριο λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης, στον περιορισμό θαμώνων ανά τ.μ., όπως και στην απαγόρευση ορθίων και μουσικής, ενώ δεν αποκλείεται και η αναστολή λειτουργίας τους, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, φέρεται να έχει «κλειδώσει» το μέτρο για επέκταση της τηλεργασίας, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και ο περιορισμός των ατόμων στα γήπεδα. 

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε πως οι ειδικοί θα καθορίσουν τον χρόνο λήψης και εφαρμογής επιπλέον μέτρων.

«Εμείς όμως βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα εκείνα τα οποία είναι απαραίτητα και τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις, έτσι ώστε να φρενάρουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- την εξάπλωση της Ο για να μπορέσουμε να δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.