Υγεία
11-12-2021 | 09:35

Εντατικολόγοι: Δεν γίνεται επιλογή στις ΜΕΘ

Newsroom
Μοιράσου το
Εντατικολόγοι: Δεν γίνεται επιλογή στις ΜΕΘ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τη δήλωση Γιαννάκου μίλησαν οι γιατροί Ματίνα Παγώνη και Νίκος Τζανάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει γιατρός νοσοκομειακός, ο οποίος έχει κενά κρεβάτια και δεν παίρνει από τη λίστα διασωληνωμένων ασθενών που είναι εκτός ΜΕΘ. Δεν γίνεται με τίποτα. Δεν υπάρχει δηλαδή γιατρός για να το κάνει αυτό το πράγμα. Σε εμάς στην ΕΙΝΑΠ δεν έχει γίνει τέτοια καταγγελία», τόνισε η κα Παγώνη, σύμφωνα με το skai.gr.

«Δεν υπάρχουν VIP ασθενείς για τους γιατρούς. Αυτό στενοχωρεί όλο τον κόσμο και εμάς και δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες διακρίσεις», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σχολίασε ότι πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτό το θέμα και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι «αυτός που τα λέει αυτά προφανώς δεν έχει περάσει ούτε την πόρτα του νοσοκομείου και δεν ξέρει πως λειτουργούν οι ΜΕΘ. Ελπίζω οι νοσηλευτές να τον ανταμείψουν κατάλληλα στις επόμενες εκλογές με αυτά που λέει. Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο κ. Γιαννάκος, μου φαίνεται.»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «γίνεται τεράστια προσπάθεια στις ΜΕΘ. Αναβάλλονται χειρουργεία ασθενών με όγκο στο κεφάλι γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ να υποδεχτούν μετεγχειρητικά αυτούς τους αρρώστους.»

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για δηλώσεις περί «VIP ΜΕΘ» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ: Αναφορά στον εισαγγελέα θα καταθέσει ο Μ. Γιαννάκος για τους εκτός των ΜΕΘ διασωληνωμένους

MUST READ

Στο 50-60% η θνητότητα στις ΜΕΘ της χώρας – Δεν γίνεται επιλογή ασθενών, αλλά διαλογή, λέει η Κοτανίδου