Υγεία
25-11-2021 | 20:31

Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

Newsroom
Μοιράσου το
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή 26/11 στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (Κηφισίας 37), εκδήλωση δια ζώσης με παράλληλη διαδικτυακή συμμετοχή (υβριδική διοργάνωση) με θέμα τη Μικροβιακή Αντοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Μικροβιακή Αντοχή, θα συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, η επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα Marianna Trias και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΔΙΠΥ, Δάφνη Καϊτελίδου.

Με στόχο την αντιμετώπιση της Μικροβιακής Αντοχής- η οποία, λόγω της μη ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών, έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας- το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Επιπλέον, συμμετέχει στο Evidence-informed Policy Network (EVIPNet) του ΠΟΥ, που αποτελεί μία πρωτοβουλία για την δημιουργία και διάδοση τεκμηρίων σχετικά με τη Μικροβιακή Αντοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.