Υγεία
12-11-2021 | 09:34

Παγώνη: «Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο»

Newsroom
Μοιράσου το
Παγώνη: «Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Όσοι περνάνε covid έχουν σοβαρές βλάβες στα όργανα τους», αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιστεί ο κόσμος για να σωθεί, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι «μπορεί να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις, δεν σταματάμε στη μετάλλαξη Δ». «Τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι όλα τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δ», υπογράμμισε.

«Το εμβόλιο έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο», τόνισε επίσης για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του εμβολίου η κ. Παγώνη.

«Η ιατρική είναι μελέτες βάση λοιπόν των μελετών και όχι προσωπικής άποψης κανενός μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όσον αφορά τα εμβόλια τις θεραπείες και τα φάρμακα που έχουμε για τις διαφόρους νόσους. Αυτό που έχουμε σαν αποτέλεσμα είναι πολύ μεγάλες μελέτες από το εξωτερικό και όχι ιδιαίτερα από την Ελλάδα. Εμείς συμμετέχουμε γιατί σαν πληθυσμός όπως ξέρεις συγκριτικά είμαστε σε πολύ μικρότερο αριθμό. Οι μελέτες αυτές από Ιαπωνία, Κίνα και  Αμερική μας λένε ότι η τεχνική του εμβολίου με m- Rna, αυτή που γνωρίζουμε και θα συνεχιστεί και η τρίτη δόση είναι ασφαλής και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», επεσήμανε η κα Παγώνη. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.