Λινού: Τα τεστ αντισωμάτων δεν προσφέρουν τίποτα - Επικίνδυνη η συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λινού: Τα τεστ αντισωμάτων δεν προσφέρουν τίποτα - Επικίνδυνη η συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης
Εξήγησε ότι δυο παράγοντες που ευθύνονται είναι ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα αλλά και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα.

Tα τεστ αντισωμάτων στα οποία υποβάλλονται πολλοί συμπολίτες μας για να διαπιστώσουν αν έχουν αντισώματα για τον κορονοϊό, δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα, δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ, καθώς έχουν σχεδιαστεί για ερευνητικούς λόγους κι όχι για να διαπιστώνουν το ποσοστό ανοσίας στον οργανισμό. «Άλλωστε η τρίτη δόση του εμβολίου είναι απαραίτητη», προσέθεσε η κυρία Λινού.

Ερωτηθείσα για το αν θα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και του εμβολίου για τον κορονοϊό, είπε πως δεν είναι απαραίτητο και το ζητούμενο είναι να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς η συνύπαρξη κορονοϊού και γρίπης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν όμως κάποιος φοβάται ότι μπορεί είτε το ένα είτε το άλλο εμβόλιο να του δημιουργήσει κάποιες παρενέργειες τότε μπορεί να αφήσει να περάσει μια εβδομάδα ανάμεσα στα 2 εμβόλια, συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

Αναφορικά με την έκρηξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, εξήγησε ότι μεταξύ άλλων δυο παράγοντες που ευθύνονται είναι ο μεγάλος αριθμός των παιδιών που παραμένουν ανεμβολίαστα και υπολογίζονται περίπου στο 1,5 εκατομμύριο, αλλά και οι εμβολιασμένοι οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα.

Η κ. Λινού, στο ερώτημα αν μετά την αναμνηστική δόση θα χρειαστεί να κάνουμε και τέταρτη δόση ή και πέμπτη κλπ. απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μετρήσιμα δεδομένα, αλλά η εμπειρία από άλλα εμβόλια έχει αποδείξει ότι μετά την τρίτη δόση η ανοσία βρίσκεται και σε υψηλά επίπεδα, αλλά διαρκεί και για πολύ καιρό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider