Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιους αφορά - Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιους αφορά - Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα
Η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι η επιτροπή εμβολιασμών μελετά όλα τα νεότερα δεδομένα για τον καθορισμό των πληθυσμιακών ομάδων όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Τα άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και οι άνω των 60 ετών είναι πιθανότατα αυτοί που θα ακολουθήσουν στον εμβολιασμό με τρίτη δόση τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, όπως ανέφερε, εχθές Δευτέρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι η επιτροπή εμβολιασμών μελετά όλα τα νεότερα δεδομένα για τον καθορισμό των πληθυσμιακών ομάδων όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης, ενώ η πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει από την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε για τον γενικό πληθυσμό, μετά τους οκτώ μήνες σε άλλες περιπτώσεις είναι εννιά μήνες ή και περισσότερο, φαίνεται να μειώνεται ο αριθμός των αντισωμάτων. Αυτό δεν σημαίνει όπως εξήγησε ότι «οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις παύουν να προστατεύονται από τον αρχικό εμβολιασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος για την τρίτη δόση» , είπε και προσέθεσε πως η δόση αυτή είναι αναμνηστική και ενισχύει τα αρχικά αντισώματα.

Όσον αφορά τις έγκυες, ανέφερε ότι από τις 29 που έχουν μέχρι τη Δευτέρα 6/09/2021 νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας λόγω του κορονοϊού, δυο έχουν καταλήξει και εξήγησε ότι η ασφάλεια του εμβολιασμού κατά την κύηση -όπως δείχνει και τελευταία μελέτη σε δυόμισι χιλιάδες εγκύους -είναι δεδομένη. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «ακόμα και στις πρώτες 20 εβδομάδες ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τις εγκύους οι οποίες μπορούν να εμβολιάζονται καθόλη τη διάρκεια της κύησης».

Τέλος για τον εμβολιασμό των παιδιών, η η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής επανέλαβε ότι αυτός γίνεται για τρεις λόγους και ενόψει ανοίγματος των σχολείων και αυτοί είναι: Η προστασία των ίδιων των παιδιών, η προστασία της κοινότητας όσον αφορά τη μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και για να περιοριστούν οι πιθανότητες να μην έχουμε νέες μεταλλάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Πόσοι έφηβοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Εμβολιασμοί: Προχωρά η τρίτη δόση για ομάδες υψηλού κινδύνου - Από 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider