AstraZeneca: Σύσταση για χορήγηση μόνο σε πολίτες άνω των 60 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Σύσταση για χορήγηση μόνο σε πολίτες άνω των 60 ετών
AstraZeneca emvolio
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμμένο εμβόλιο χορηγείται στη χώρα μας σε ηλικίες άνω των 30. Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν περιορίσει χρήση του στις μεγαλύτερες ηλικίες, με το κατώτατο όριο να κυμαίνεται μεταξύ 50-65 ετών.

Σύσταση να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών, εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η σύσταση της Επιτροπής σχετίζεται με τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση τα άτομα που έχουν κάνει την 1η δόση με AstraZeneca, ανεξαρτήτως ηλικίας, να κάνουν και τη 2η δόση με το ίδιο εμβόλιο, εκτός από την περίπτωση που έχουν εκδηλώσει θρομβωτικό επεισόδιο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες κάτω των 60 συστήνεται να επιλέξουν ένα από τα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca χορηγείται στην Ελλάδα σε ηλικίες άνω των 30. Ωστόσο, αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν περιορίσει χρήση του στις μεγαλύτερες ηλικίες, με το κατώτατο όριο να κυμαίνεται μεταξύ 50-65 ετών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider