Τι αναφέρει Έκθεση του ECDC για τον εμβολιασμό των εφήβων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αναφέρει Έκθεση του ECDC για τον εμβολιασμό των εφήβων
Έκθεση με συστάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων έναντι της Covid-19 δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Έκθεση με συστάσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων έναντι της Covid-19 δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με το ECDC, ο εμβολιασμός των εφήβων πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού για ολόκληρο τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των πρωταρχικών στόχων του, της εφαρμογής του και των προτεραιοτήτων του.

"Ο εμβολιασμός εφήβων με υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19 πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και στα άτομα υψηλού κινδύνου που ανήκουν στις άλλες ηλικιακές ομάδες", αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι τα συνολικά άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από SARS-CoV-2 και από τον επιπολασμό των υποκείμενων καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Στην Έκθεση εκτιμάται ότι τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Το γενικό όφελος για τον γενικό πληθυσμό των εφήβων από τον εμβολιασμό θα είναι ανάλογο με τη μετάδοση του SARS-CoV-2 "εντός και από" αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Δεδομένης της αναμενόμενης μειωμένης ατομικής αναλογίας κινδύνου-οφέλους από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των εφήβων σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, πρέπει να γίνεται προσεκτική εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και της χορήγησης εμβολίων σε ηλικιωμένες ομάδες πριν από τη στόχευση αυτής της ηλικιακής ομάδας.

"Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την εξάπλωση ανησυχητικών παραλλαγών μεταξύ των νεότερων ατόμων και να συνεχίσετε να αξιολογείτε την πραγματική επιβάρυνση της COVID-19 σε νεότερες ηλικιακές ομάδες επίσης σε σχέση με τις συνέπειες της COVID-19", αναφέρει το ECDC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider