Πότε θα λειτουργήσουν τα «ιδιωτικά» εμβολιαστικά κέντρα – Πόσες μονάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πότε θα λειτουργήσουν τα «ιδιωτικά» εμβολιαστικά κέντρα – Πόσες μονάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον
Η διαδικασία που προβλέπεται  για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθείται και για τα δημόσια εμβολιαστικά κέντρα.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να μπουν στη διαδικασία των εμβολιασμών και ιδιωτικές δομές υγείας όπως ιδιωτικές κλινικές, πολυϊατρεία και διαγνωστικά κέντρα που δήλωσαν πρόθεση συμμετοχής ότι στο εμβολιαστικό εγχείρημα της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, μέχρι στιγμής 300 ιδιωτικές δομές υγείας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στη σχετική πλατφόρμα, προκειμένου ενταχθούν στην αλυσίδα εμβολιασμού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως είναι ικανοποιητικός ο βαθμός του ενδιαφέροντος, αλλά επανέλαβε το κάλεσμά του ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών μονάδων που θα κάνουν εμβολιασμούς και να επιταχυνθεί και η διαδικασία. Μέχρι στιγμής στην επιχείρηση «Ελευθερία» συμμετέχουν 1.517 δημόσια εμβολιαστικά κέντρα.

Σημειώνεται ότι στις 5/5 αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr οι προδιαγραφές, όσον αφορά στη στελέχωση και τον εξοπλισμό, που απαιτούνται για ένταξη ιδιωτικών φορέων στη λίστα με τα εμβολιαστικά κέντρα καθώς και η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δομές που προτίθενται να συμμετάσχουν. Στελέχη της αγοράς αναφέρουν στο insider.gr ότι οι προδιαγραφές είναι συμβατές, με τις περισσότερες ιδιωτικές δομές να τις διαθέτουν ήδη ή να χρειάζονται μικρές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, οι ιδιωτικοί φορείς θα ενταχθούν στο ήδη υπάρχον σύστημα με τις δημόσιες δομές και η διαδικασία που προβλέπεται για τον προγραμματισμό των ραντεβού θα είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθείται και για τα δημόσια εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζανάκης: Εμβολιαστείτε για να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα στο μέλλον

Τα εμβόλια καλύπτουν και τις μεταλλάξεις - Από Παρασκευή τα ραντεβού για τους 40-44 ετών και με τα 4 εμβόλια

Κ. Μητσοτάκης: Το ραντεβού για τον εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής

gazzetta
gazzetta reader insider insider