Υγεία
17-05-2021 | 16:12

Fauci: Ελάχιστες οι πιθανότητες να μεταδώσουν οι εμβολιασμένοι τον ιό

Μοιράσου το
Fauci: Ελάχιστες οι πιθανότητες να μεταδώσουν οι εμβολιασμένοι τον ιό
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εξαιρετικά απίθανο είναι το ενδεχόμενο να μεταδώσουν το ιό Sars-Cov-2 τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Anthony Fauci, MD.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS, ο Fauci εξήγησε ότι «παρόλο που υπάρχουν λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα, σχεδόν πάντα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και τα επίπεδα του ιού είναι τόσο χαμηλά, που το ενδεχόμενο μετάδοσης καθίσταται εξαιρετικά απίθανο, αν και όχι αδύνατο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα επίπεδα του ιού που βρίσκεται στον ρινοφάρυγγα των εμβολιασμένων, είναι «σημαντικά χαμηλότερa» από αυτά των μη εμβολιασμένων που έχουν μολυνθεί από τον ιό. «Αυτό σημαίνει ότι ένα εμβολιασμένο άτομο έναντι της Covid είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τον ιό από ένα μη εμβολιασμένο άτομο, ακόμη και αν και τα δύο δεν εμφανίζουν συμπτώματα», εξήγησε.

Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) από τον Απρίλιο, οι εμβολιασμένοι είχαν 0,008 % πιθανότητα να προσβληθούν από Covid. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είναι γνωστό, τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης. Ωστόσο, είναι σχεδόν 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης ή θανάτου.

Τελικά, εξήγησε ο Fauci, τα εμβόλια είναι το κλειδί για τον τερματισμό της πανδημίας. «Όταν εμβολιάζεστε, προστατεύετε όχι μόνο τη δική σας υγεία και την υγεία της οικογένειάς σας, αλλά συμβάλλετε και στην υγεία της κοινότητας, αποτρέποντας την εξάπλωση του ιού», δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι γίνονται «αδιέξοδα» για τον ιό. «Όταν υπάρχουν πολλά αδιέξοδα, ο ιός δεν πρόκειται να πάει πουθενά.… Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο ασφαλέστερη είναι ολόκληρη η κοινότητα», κατέληξε ο δρ Fauci.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.