«Ποδαρικό» με κουπόνι 3,6% κάνει το ομόλογο της Aegean Airlines

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ποδαρικό» με κουπόνι 3,6% κάνει το ομόλογο της Aegean Airlines
Τα 200 εκατ. ευρώ που θα αντληθούν προορίζονται για την αγορά στόλου αλλά και για την κατασκευή πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου με τέσσερις εξομοιωτές στο Ελευθέρος Βενιζέλος.

Κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να «σηκώσει» από την αγορά η Aegean Airlines με έκδοση εταιρικού ομολόγου διάρκειας επτά ετών, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Το ύψος του κουπονιού ανέρχεται σε 3,6% και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκδοση απευθύνεται σε μικροεπενδυτές λόγω του ελάχιστου ποσού επένδυσης ύψους 1000 ευρώ. Το βιβλίο των προσφορών αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο 15μερο του Ιανουαρίου, εφόσον η έκδοση προσελκύσει το ανάλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν προορίζονται για την αγορά στόλου αλλά και την επένδυση που πραγματοποιεί η Aegean για την κατασκευή πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου στο Ελευθέρος Βενιζέλος, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερις εξομοιωτές πτήσεων συνολικής επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς διατυπώνουν, ωστόσο, τις ανησυχίες της ότι η νέα έκδοση έρχεται να αποστραγγίσει ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα από το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται σε μέσους τζίρους 25 εκατ. ευρώ ημερησίως τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνουν δε ότι η Aegean Airlines έχει το αναγκαίο «εκτόπισμα» να αντλήσει κεφάλαια από το εξωτερικό και θα ήταν προτιμότερο για την ελληνική αγορά να είχε απευθυνθεί σε ξένους επενδυτές. «Με αυτόν τον τρόπο, θα προσέλκυε κεφάλαια σε μια ελληνική επένδυση, ενώ τώρα τα χρήματα των μικροεπενδυτών θα φύγουν στο εξωτερικό, σε αγορά στόλου», τονίζουν.

Όπως έχει αναφέρει, πάντως, το insider.gr, η εισηγμένη εταιρεία δρομολογούσε ήδη από τον Σεπτέμβριο την ομολογιακή της έκδοση μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είναι η πρώτη που προγραμματίζεται για το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider