Τα γραφεία της Thomas Cook στη Βρετανία θα αγοράσει το ταξιδιωτικό πρακτορείο Hays Travel, σύμφωνα το CNBC.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το ταξιδιωτικό πρακτορείο συμφώνησε με τον αρμόδιο οργανισμό της χώρας για τις πτωχεύσεις να αγοράσει συνολικά 555 γραφεία, που ανήκαν στην εταιρεία Thomas Cook, πριν κηρύξει πτώχευση το Σεπτέμβριο. Το βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο ανακοίνωσε, επίσης, πως θα προχωρήσει στην πρόσληψη ορισμένων πρώην εργαζομένων της πτωχευμένης εταιρείας.

Να θυμίσουμε πως η κατάρρευση της Thomas Cook είναι ένα από τα πιο ηχηρά «κανόνια» της τουριστικής βιομηχανίας, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι εμφανή για πολλά χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας. Τα μεγέθη του βρετανικού tour operator, μια από τις εταιρείες που ουσιαστικά δημιούργησαν τον κλάδο των οργανωμένων ταξιδιών, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα είναι μεγάλες.

Η Thomas Cook ήταν ένας γίγαντας των οργανωμένων ταξιδιών. Τα ετήσια έσοδά της έφθαναν τα 9,5 δισ. λίρες, ενώ κάθε χρόνο εξυπηρετούσε πάνω από 20 εκατ. πελάτες οι οποίοι ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την υπηρεσία οργανωμένων ταξιδιών ο όμιλος της Thomas Cook είχε στην κατοχή του περί τα 200 ξενοδοχεία σε 47 χώρες, καθώς και δυο αεροπορικές (Thomas Cook Airlines και Condor) που είχαν συνολικά 100 αεροσκάφη.