Τουρισμός
03-11-2018 | 09:31

Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.