Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:44

Μέση Ανατολή: «Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και Καναδάς

15:33

Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα

15:20

Αναρτήθηκαν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

15:08

Απαγόρευση πρόσβασης στα social media ανηλίκων κάτω των 15 ετών - 10 ερωταπαντήσεις

15:08

Τραμπ: Δασμοί 50% στις χώρες που δίνουν όπλα στο Ιράν - Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου

14:58

Η Χεζμπολάχ προχωρά σε παύση εχθροπραξιών - Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Λίβανο

14:53

Στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων θα ενταχθούν 230 βιβλία

14:42

Τσεχία: Επτά συλλήψεις για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

14:38

Βανς: Η κατάπαυση του πυρός στο Ιράν είναι «εύθραυστη»

14:33

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την κατάπαυση πυρός ΗΠΑ - Ιράν

14:29

Louis Vuitton: Το αγόρι που περπάτησε 500 χλμ και δημιούργησε το πιο ισχυρό luxury brand στον κόσμο

14:22

Πάσχα στην Ελλάδα: Τα κορυφαία έθιμα από κάθε γωνιά της χώρας

14:16

Η Revolut ανοίγει γραφεία στη «Σίλικον Βάλεϊ του Παρισιού»

14:15

Ξεπέρασαν τους 1.800 οι έλεγχοι για την αποτροπή ελληνοποιήσεων

14:11

Alpha Bank: Επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά

13:52

Η Κομισιόν προσφέρει δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες DiscoverEU σε νέους

13:52

Σαλβίνι: «Πρέπει να αποφασιστεί μερική αναστολή του Σύμφωνου Σταθερότητας»

13:48

Σαουδική Αραβία και Κατάρ χαιρετίζουν την κατάπαυση πυρός ΗΠΑ-Ιράν

13:21

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για την απόφαση για τη διαφάνεια στη διαδικτυακή αγορά κρατήσεων

13:09

FedHATTA: Μειωμένη ζήτηση καταγράφουν τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία

13:02

Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα social media

13:02

Ανδρουλάκης στη Βαρβάκειο: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού

13:00

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,95% η απόδοση των τρίμηνων εντόκων - Υπερκάλυψη 2,37 φορές

12:57

Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24% του πληθυσμού σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

12:54

Επιφυλακτική η Maersk για τη ναυτιλία στα Στενά του Ορμούζ

12:51

ΥΠΑΑΤ για ευλογιά και αφθώδη πυρετό: Καμία χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων

12:46

ΕΛΚ: Ο Δημήτρης Τσιόδρας ορίστηκε εισηγητής για την αναθεώρηση κανόνων στην κυβερνοασφάλεια

12:38

Είσοδος της adesso στην ελληνική αγορά μέσω κοινοπραξίας με την OneDealer Holdings

12:37

Alpha Finance - Axia: Αυξάνει 28% την τιμή-στόχο για Optima στα 8,50 ευρώ

12:24

Ανακωχή στο Ορμούζ: Πώς τη βλέπουν οι πλοιοκτήτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider