Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Μαρινάκης για Μυλωνάκη: «Κέρδισε την πρώτη μάχη - Θα είναι σύντομα κοντά μας»

23:47

Πάνω από 26 εκατ. Ιρανοί έχουν προσφερθεί για εθελοντική στράτευση

23:36

Νετανιάχου: «Προτεραιότητα η διάλυση της Χεζμπολάχ - Ίδιοι οι στόχοι Ισραήλ και ΗΠΑ για Ιράν»

23:24

ΔΑΑ: «Ναι» από ΓΣ σε μεικτό μέρισμα 0,66 ευρώ ανά μετοχή - Εξελέγη νέο ΔΣ

23:13

Διπλό ρεκόρ όλων των εποχών για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street

23:00

Ολλανδία: Χρηματοδότηση σχεδόν 250 εκατ. ευρώ για κατασκευή drones για την Ουκρανία

22:46

Πετρέλαιο: Οριακά κέρδη - Ρεκόρ στις αμερικανικές εξαγωγές αργού με 5,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως

22:34

SOS για ύφεση και ενεργειακή κρίση στην Ιταλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

22:32

«Νεύμα» Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) για «δύσκολους καιρούς» εάν παραμείνει στα ύψη το πετρέλαιο

22:23

Ρωσία: Η αύξηση της παραγωγής drones για Ουκρανία παρασύρει την Ευρώπη στον πόλεμο

22:19

Παγκόσμια Τράπεζα: «Καμπανάκι» για Στενά του Ορμούζ - Μήνες αναταράξεων και μετά το άνοιγμα

22:05

Στενά του Ορμούζ: Πρόταση Ιράν για ελεύθερη διέλευση πλοίων από Ομάν

22:05

Η Βρετανία επιστρέφει στο πρόγραμμα Erasmus από το 2027

21:56

Χρυσός: Απώλειες σχεδόν 1% με φόντο Τεχεράνη - Ουάσιγκτον

21:47

Κοντά στην παραγωγή το νέο τσιπ της Tesla - Άλμα 7% της μετοχής

21:36

Μπεζ Βίβλος (Fed) για πόλεμο στο Ιράν: Ήπια η αύξηση των τιμών

21:26

Νέα εικόνα Τραμπ μέσω ΑΙ που είναι αγκαλιά με τον Ιησού Χριστό

21:16

Στάρμερ: «Δεν θα υποχωρήσουμε στις αμερικανικές πιέσεις για να συρθεί η Βρετανία στον πόλεμο»

21:13

Τραμπ: «Ο Μαγιάρ θα κάνει καλή δουλειά»

21:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κόστα: Συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή

20:59

ΥΠΑΑΤ: Κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την αποβίβαση εξοπλισμού για τον αφθώδη πυρετό

20:46

Επαφές Σχοινά στις Βρυξέλλες με Ευρωπαίους Επιτρόπους για τον αγροτικό τομέα

20:38

Μελόνι: «Θέλουμε να αναπτύξουμε κοινή παραγωγή με την Ουκρανία για drone»

20:36

Βουλή: Συζήτηση για το Κράτος Δικαίου την Πέμπτη - Στις 11:00 η παρέμβαση Μητσοτάκη

20:32

ΗΠΑ: Ο στρατός εμπόδισε επτά πλοία να περάσουν από το Ορμούζ το τελευταίο 48ωρο

20:26

Ανησυχία και στην ΕΚΤ για το Mythos της Anthropic

20:21

Εθνική Τράπεζα: Διανέμει 169.060 ίδιες μετοχές σε στελέχη και προσωπικό μέσω Stock Awards

20:11

Ευρύ το φάσμα των εκδηλώσεων του ανευρύσματος εγκεφάλου

20:09

ΟΛΘ: Νέο ιστορικό υψηλό σε έσοδα και κερδοφορία το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 2,2 ευρώ ανά μετοχή

20:06

Το BBC θα καταργήσει 2.000 θέσεις εργασίας για μείωση εξόδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider