Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Δένδιας: Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του τη Δευτέρα

23:36

Σαουδική Αραβία: 14 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου της Aramco

23:15

Συνελήφθη 32χρονη στο «Ελ. Βενιζέλος» με περισσότερα από 18,5 κιλά κάνναβης στις αποσκευές της

22:46

Ιωάννινα: Σύλληψη καταζητούμενου Βρετανού με ευρωπαϊκό ένταλμα

22:18

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

21:47

Χανιά: Συλλήψεις δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά και όπλα

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 51χρονης για ληστεία σε βάρος 93χρονου στην Τούμπα

21:00

Πυροσβεστική: 44 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

20:34

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διακίνηση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου

20:31

Καλαφάτης: Σε εφαρμογή η στρατηγική μας για τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Hubs Καινοτομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες

20:09

Στην Κάσο και την Κάρπαθο ο Ν. Ανδρουλάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη

20:00

Πώς προχωρά το ψηφιακό ευρώ

19:52

ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Εντολή καταβολής 617,4 εκατ. ευρώ σε 1.142.948 δικαιούχους για αγροτικές ενισχύσεις Ιουνίου 2026

19:47

Πούτιν: Υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στα πλήγματα της Ουκρανίας

19:43

Από ηλεκτρικό πατίνι προκλήθηκε η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας

19:37

Νεκρός 75χρονος λουόμενος στη Χαλκιδική

19:25

ΗΠΑ: Προπαρασκευαστικές κινήσεις στο Κογκρέσο για μπλόκο στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

19:17

Αποχώρησε η Θ. Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στ. Κασσελάκη

19:08

Πυρκαγιά σε διώροφο στην Καλλιθέα - Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

18:57

Πολωνία: Νέο ρεκόρ ζέστης με 40,5°C

18:35

Αυστραλία: Συμφωνία της Firmus Technologies με την Nvidia για την επέκταση πρόσβασης στην ΤΝ

18:20

Τσουκαλάς: 10 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος

18:13

Σουηδία: Κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο σε ένα πάρκο αναψυχής, αρκετοί τραυματίες

17:50

ΠΟΥ: Περισσότεροι από 1300 θάνατοι αποδίδονται στον καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη

17:34

Πυρκαγιά σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα

17:24

Συνελήφθη 76χρονος για πυρκαγιά από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

17:17

Οι ΗΠΑ επεκτείνουν την απαγόρευση εισαγωγών κινεζικού τεχνολογικού εξοπλισμού

17:00

Τα τρία σενάρια της UBS για τις αγορές

16:43

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Σταμάτα Αττικής

16:22

Αυστρία: Να φέρουμε την Anthropic στην Ευρωπαϊκή Ένωση


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider