Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Ρωσία: Ο ηγέτης του αντιπολεμικού κόμματος «Γιάμπλακο» δήλωσε ότι δεν θα σιωπήσει

23:49

Γαλλία: Κλοπή συλλεκτικών καρτών Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

23:39

Η Μόσχα απορρίπτει τις «αβάσιμες» επικρίσεις της Ιαπωνίας και καταγγέλλει τον «αναθεωρητισμό» της

23:30

Tουσκ: Συνελήφθη Ρώσος που είχε στρατολογηθεί για να δολοφονήσει έναν Αμερικανο-Ουκρανό

23:22

Ρωμανός για Τσίπρα: «Τα μόνα συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε ήταν της μεσαίας τάξης»

23:17

Wall Street: Ο «ήπιος» πληθωρισμός ώθησε σε νέο ρεκόρ τον S&P 500

22:58

Καναδάς: Αίτημα για αποχώρηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές

22:38

Έξι συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και πρόστιμα

22:23

Κοινές περιπολίες ιταλών και ελλήνων αστυνομικών στη Ρώμη

22:10

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% εν μέσω πτώσης της ζήτησης και εντάσεων στη Μέση Ανατολή

21:45

ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία Έμπολα εξαπλώνεται σε έκτη επαρχία της χώρας

21:26

Xρυσός: Πτώση 1% λόγω κατοχύρωσης κερδών

21:15

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο 40 χώρες που λειτουργούν ως «ενδιάμεσοι σταθμοί» για κινεζικά προϊόντα

21:06

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας

20:53

Χαλκιδική: Γεννήτριες για τις δημόσιες υποδομές και τον βιολογικό καθαρισμό μεταφέρονται σε Σίβηρη-Φούρκα

20:45

Foodlink: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους

20:37

Ενεργοποίηση του Copernicus για χαρτογράφηση της πυρκαγιάς στη Χαλκιδική

20:26

Ρωσία: Οι εξαγωγές σιτηρών αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω

20:25

Χαλκιδική-πυρκαγιά: Βελτιωμένη εικόνα στη Σίβηρη, εκκενώθηκαν δια θαλάσσης εκατοντάδες πολίτες

20:07

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ σε βάρος του Χάρβαρντ

19:47

ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα στο επτάμηνο η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια

19:36

Κατεσβέσθη η πυρκαγιά κοντά στο στρατόπεδο Καποτά - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

19:30

Οι καύσωνες «καίνε» την ευρωπαϊκή οικονομία: 180 δισ. ευρώ το κόστος για το 2026

19:23

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου - Κω αξίας 1,5 δισ. ευρώ

19:11

Παλαιστίνη: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα

19:06

Ηλεκτρικό ρεύμα: Από τις χαμηλότερες στην ΕΕ οι τιμές χονδρικής και αύριο στην Ελλάδα

19:00

Ευρωαγορές: Μεικτή εικόνα στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% της Maersk

18:45

Σ. Αραβία: Οι Χούθι επιτέθηκαν με δύο drones σε διυλιστήριο της Aramco στην Τζαζάν

18:28

Ιράν: «Επινοήσεις του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν τα Στενά του Ορμούζ»

18:25

Η Ουκρανία πρότεινε κατάπαυση πυρός εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider