Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή είναι η λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές για το 2018

Τα ταξίδια με αεροπλάνο είναι πλέον στη ρουτίνα των στελεχών επιχειρήσεων και ευτυχώς συνεχίζουν να είναι ένας απ’ τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης. Η AirlineRatings.com για ακόμη μία χρονιά εξέδωσε τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες που επιλέγονται από ένα σύνολο 407 φορέων σε όλο τον κόσμο για το 2018. Για να καταρτίσει o κατάλογος, η ιστοσελίδα αξιολόγησε κάθε αεροπορική εταιρεία βάση των διεθνών ρυθμιστικών αρχών, των θανατηφόρων περιστατικών τα τελευταία 10 χρόνια, των αποτέλεσμα της από τον έλεγχο ασφαλείας της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), και του αν η χώρα προέλευσης του είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους ασφάλειας των οκτώ σημείων της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Air New Zealand ανέκαμψε μετά από μια περίοδο αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτή η «αναγέννηση» κορυφώθηκε όταν η ιστοσελίδα AirlineRatings.com της χάρισε τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μπορεί να ονομάζεται Alaska Airlines, αλλά είναι στην πραγματικότητα η έδρα της αεροπορικής βρίσκεται στο Σιάτλ και μετά την εξαγορά της Virgin America για 2,6 δισ. δολάρια παίζει βασικό ρόλο στον τομέα των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καταγράψει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα από το 2000.

Η All Nippon Airways ιδρύθηκε το 1954 και ήταν ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιαπωνίας για περισσότερα από 60 χρόνια. Η εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα για περισσότερα από 45 χρόνια.

H British Airways ιδρύθηκε το 1974 από τη συγχώνευση των εταιρειών British Overseas Airways Corporation and British European Airways. Εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε κανένα θανατηφόρο περιστατικό. 

Το AirlineRatings.com έδωσε πρόσφατα στην Cathay Pacific τον τίτλο της καλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.H αεροπορική εταιρεία ξεχωρίζει στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν έχει κανένα θανατηφόρο ατύχημα από το 1960.

Από την ίδρυσή της το 1985, η Emirates έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου. Για πάνω από 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία έχει διατηρήσει ένα σχεδόν τέλειο ρεκόρ ασφαλείας – χωρίς να έχει καταγράψει κανένα μοιραίο ατύχημα.

Η Etihad έχει διατηρήσει επίσης ένα άψογο ρεκόρ ασφάλειας και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο γρήγορα η αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει το μέγεθος και τη φήμη της.

Η Eva Air βραβεύτηκε ως η καλύτερη εταιρεία μεγάλων αποστάσεων στην Ασία από το AirlineRatings.com. Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει σημειώσει κανένα σοβαρό ατύχημα από την ίδρυσή της το 1988.

Η Finnair, η αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας, μπορεί να μην έχει κερδίσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, όπως μερικές απ’ τις Σκανδιναβικές ανταγωνιστικές εταιρείες, αλλά έχει ένα απ΄τα καλύτερα ιστορικά σε θέματα ασφαλείας, αφού δεν έχει σημειώσει ατυχήματα από το 1960.

Η Hawaiian Airlines ιδρύθηκε το 1929 στη Χονολουλού και είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Με στόλο 50 αεροσκαφών, δεν έχει βιώσει ποτέ αεροπορικό δυστύχημα. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:51

Ιράν: Αμφισβητεί τη σοβαρότητα της αμερικανικής διπλωματίας

18:42

Νέα επέλαση Σαχαριανής σκόνης αναμένεται απ΄ τη Δευτέρα

18:31

Γκεμπρεγέσους (ΠΟΥ): Ο ιός στο κρουαζιερόπλοιο είναι το στέλεχος των Άνδεων, είναι σοβαρό αλλά όχι μία νέα πανδημία

18:08

Ισπανία: Αποστολή αεροσκαφών για την απομάκρυνση υπηκόων ξένων χωρών από το κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα Χανταϊού

17:43

Εσκρίβα (EKT): Οι κίνδυνοι της ΤN ωθούν σε επανεξέταση των χρηματοπιστωτικών υποδομών

17:24

Χαρδαλιάς: Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

17:18

Επιφυλάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για το νέο χωροταξικό τουρισμού

17:00

Το «έμφραγμα» του ΟΣΔΕ στραγγαλίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ ρευστότητας στην ελληνική περιφέρεια

16:41

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

16:37

Βρετανία: Παρουσίαση της ελληνικής αγοράς εργασίας από τη Ν. Κεραμέως στο London School of Economics

16:29

Τασούλας για την Ημέρα της Ευρώπης: Ας εργαστούμε για μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο συνεκτική

16:17

Κικίλιας: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική αναγκαιότητα

16:12

Μαρινάκης: Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια του θράσους

15:58

Παπασταύρου: Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη θωρακίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

15:27

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε τον ρόλο της άμυνας, της διπλωματίας και της ενεργειακής πολιτικής

15:05

Χρηματοδότηση του έργου αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Πύθιο από την ΕE

14:49

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

14:39

Χανταϊός: Πόσα είδη υπάρχουν; Πώς μεταδίδεται και γιατί δεν ανησυχούν οι ειδικοί

14:15

CNN: Μια υπερ-σκληροπυρηνική ομάδα αναδύεται στο Ιράν

13:52

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 11 έως 15 Μαΐου

13:37

Μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 1,7 εκατ. ανθρώπους- Τα παράδειγμα της Ιθάκης και των Γιαννιτσών

13:25

Μητσοτάκης: Η δυτική Θεσσαλονίκη μετατρέπεται από αποπαίδι σε τόπο με δυναμική ανάπτυξη

13:15

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

13:00

Οι ελληνικές τράπεζες ανεβάζουν στροφές στο shipping, θυσιάζοντας περιθώρια

12:53

Ιράν: Στήνει «ζώνη ελέγχου» στα Στενά του Ορμούζ - Η ναυσιπλοΐα περνά στη σκιά του IRGC

12:41

Κρήτη: Με τη σφραγίδα των αριθμών είναι η ηγετική δύναμη του ελληνικού τουρισμού

12:35

Έργο για την ορθή διαχείριση του νερού της λίμνης Πηνειού

12:30

Reuters: ΗΠΑ και Ιράν δεν βρίσκονται πιο κοντά στον τερματισμό του πολέμου

12:14

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο

12:09

Παπαδημητρίου (EY Ελλάδος): Η ελληνική οικονομία σε τροχιά μετασχηματισμού και προκλήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider