Δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο το Ελ. Βενιζέλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο το Ελ. Βενιζέλος

Το δεύτερο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο βγήκε ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με την νέα λίστα με τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως που έδωσε στη δημοσιότητα η Airhelp.

Η startup που αναλαμβάνει την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται σε περίπτωση καθυστέρηση ή ακύρωσης πτήσης και ανά περιπτώσεις την διεκδίκησή τους, έφτιαξε μια λίστα με τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη της τα παρακάτω τρία κριτήρια:

  • την ποιότητα των υπηρεσιών,
  • την ακρίβεια στο χρόνο των πτήσεων αλλά και
  • το βαθμό ικανοποίησης των επιβατών στο κάθε αεροδρόμιο

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία, στην κορυφή της λίστας των καλύτερων αεροδρομίων παγκοσμίως βρέθηκε το Hamad International Airport του Κατάρ συγκεντρώνοντας 8.78 βαθμολογία ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Ελευθέριος Βενιζέλος με βαθμολογία 8,69. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε το αεροδρόμιο Haneda Airport στο Τόκυο με βαθμολογία 8,63. Το Cologne Bonn Airport, στην Βόννη της Γερμανίας και το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ακολούθησαν με βαθμολογία 8,61και 8,48 αντίστοιχα συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα.

Τη χρυσή δεκάδα συμπλήρωσαν το αεροδρόμιο Chubu Central International Airport(8,43) στην Ναγκόγια, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, το Viracopos International Airport ( 8,39) στη πόλη Καμπίνας της Βραζιλίας, το Amman Queen Alia International Airport (8,33) στο Αμάν της Ιορδανίας το Recife/Guararapes–Gilberto Freyre International Airport (8,30) στην πόλη Ρεσίφε, την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Βραζιλίας και τέλος το Mariscal Sucre International Airport (8,29) στην πρωτεύουσα του Ισημερινού, Κίτο.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως από τα αεροδρόμια των ευρωπαϊκών χωρών μόνο η Ελλάδα και η Γερμανία κατάφερε να μπει στη χρυσή δεκάδα και μάλιστα ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών να έχει πολύ καλύτερη κατάταξη από αυτόν στη Βόννη της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider