Τουρισμός
21-05-2021 | 14:37

Γαλάζιες σημαίες για Ακτή Βουλιαγμένης και Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου-Κομοτηνής

Newsroom
Μοιράσου το
Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας σε παραλίες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη διάκριση της Γαλάζιας Σημαίας έλαβαν οι δύο παραλίες των Επιχειρηματικών Μονάδων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η Ακτή Βουλιαγμένης και η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου-Κομοτηνής βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΤΑΔ, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα 33 συνολικά κριτήρια για τις Ακτές, που αφορούν στην καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια.

Η βράβευση για μια ακόμη χρονιά της Ακτής Βουλιαγμένης και της Ακτής Κάμπινγκ Φαναρίου-Κομοτηνής αποτελούν αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας της ΕΤΑΔ Α.Ε. για τη διασφάλιση όλων των απαραιτήτων προδιαγραφών υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας για το κοινό, λουόμενους και κολυμβητές, και τη συνεχή αναβάθμιση των παροχών των Επιχειρηματικών της Μονάδων με σεβασμό και ευθύνη προς όλους τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ελλάδα δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες