Τουρισμός
23-03-2021 | 11:24

Νέο κέντρο αριστείας στη Σιγκαπούρη δημιουργεί η Star Alliance

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Νέο κέντρο αριστείας στη Σιγκαπούρη δημιουργεί η Star Alliance
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Νέα «θεμέλια» για την μετά Covid-19 εποχή βάζει η Star Alliance, προγραμματίζοντας τα εγκαίνια ενός νέου γραφείο διοίκησης στη Σιγκαπούρη κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Με την δημιουργία του νέου κέντρου αριστείας η Star Alliance θα διατηρεί διεθνώς δύο αντίστοιχα κέντρα, γεγονός που συμβαδίζει με τον παγκόσμιο χαρακτήρα της Συμμαχίας. Το γραφείο της Σιγκαπούρης θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο υφιστάμενο γραφείο της Συμμαχίας, με έδρα τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, και θα εστιάζει στην ανάπτυξη της στρατηγικής της Συμμαχίας για την αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των επιβατών.

Να υπενθυμίσουμε ότι δυο μέλη της Συμμαχίας, Lufthansa και Singapore Airlines, έχουν ήδη δημιουργήσει κόμβους καινοτομίας στη Σιγκαπούρη, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες της Συμμαχίας όσον αφορά την ψηφιακή εμπειρία των επιβατών.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των 26 CEO των αεροπορικών εταιρειών-μελών της Συμμαχίας, ελήφθη με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας στρατηγικής στην μετά COVID-19 εποχή και την διατήρηση των καινοτόμων, ανθεκτικών και προσαρμοστικών χαρακτηριστικών της Συμμαχίας.

«Όλες οι επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο μετά την πανδημία του κορονοϊού, δεδομένων των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία, στα παγκόσμια δίκτυα αλλά και στην ίδια την επιβίωση των πολιτών ανά τον κόσμο. Η αποσταθεροποίηση του κλάδου τον αερομεταφορών αποτελεί μια εκ των συνεπειών του τρόπου με τον οποίο αντέδρασε ο πλανήτης στην πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, ελήφθη η παραπάνω απόφαση και αποσκοπεί στη μακροχρόνια διατήρηση της βιωσιμότητας της Συμμαχίας στο μέλλον» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ενημέρωση. 

Η επιλογή της Σιγκαπούρης, όπως διευκρινίζεται, έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η πρόσβαση στην καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ρόλο έπαιξε βέβαια και η ο υψηλός βαθμός ευκολίας άσκησης του επιχειρείν στη Σιγκαπούρη, χώρα που σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα αναγνωρίζεται ως η πλέον ανταγωνιστική παγκοσμίως σε αρκετούς τομείς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δίκτυο της Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη πραγματικά παγκόσμια αεροπορική συμμαχία. Στόχος είναι η ενίσχυση της αξίας για τον επιβάτη με παγκόσμια εμβέλεια, η αναγνώριση και η απρόσκοπτη εξυπηρέτησή του.

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα προσφέρει το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο δίκτυο αεροπορικών εταιρειών, εστιάζοντας στη βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών σε όλο το εύρος της Συμμαχίας.

Μέλη της είναι οι αεροπορικές εταιρείες: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines και United.

Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει τη δεδομένη στιγμή περισσότερες από 12.000 πτήσεις καθημερινά σε σχεδόν 1.300 αεροδρόμια σε 197 χώρες. Επιπρόσθετες πτήσεις με ανταπόκριση προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες Juneyao Airlines και THAI Smile Airways που συνεργάζονται με το δίκτυο της Star Alliance ως Connecting Partners.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.