Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 12 οικονομικότεροι city break προορισμοί της Ευρώπης
Τι μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά από οπουδήποτε στις παρακάτω χώρες.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν οι αποδράσεις σαββατοκύριακου ή αλλιώς city break προορισμοί. Το κύμα της διεθνούς ανάπτυξης του τουρισμού city break γιγαντώνεται και μαζί του έχει συμπαρασύρει και την Αθήνα, η οποία γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθηση των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία, αλλά και σε κατοικίες φιλοξενίας της οικονομίας του διαμοιρασμού, τύπου Airbnb.

Η διεθνής τάση για περισσότερες και συντομότερες διακοπές τόσο από οικογένειες ανώτατου και μέσου εισοδηματικού επίπεδου όσο και από τις νεότερες γενιές, όπως οι millennials (ή αλλιώς Generation Y, στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000), ευνοεί πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και μεταξύ αυτών και την Αττική λόγω του πολιτιστικού της πλούτου αλλά και της εγγύτητάς της με παραλίες και τη νησιωτική χώρα, που επιτρέπει εύκολο και οικονομικό συνδυασμό προορισμών.

Σύμφωνα με το Βusinessinsider.com οι παρακάτω 12 προορισμοί ξεχωρίζουν για τις εμπειρίες που προσφέρουν και μάλιστα σε οικονομικές τιμές. Οι υπολογισμοί της τιμής περιλαμβάνουν την διαμονή και τα γεύματα χωρίς ωστόσο τα αεροπορικά εισιτήρια.

Όπως και στην Κωνσταντινούπολη έτσι και στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας θα βρείτε την διαμονή σε ένα τρίστερο ξενοδοχείο περίπου στα 40 ευρώ, ενώ εξίσου φτηνά είναι τα μέσα μεταφοράς και ο καφές.

Αρκετά από τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης δεν κοστίζουν απλά φτηνά αλλά έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Εάν το κρασί είναι το αγαπημένο σας τότε για ένα ποτήρι θα πατήσετε 2,20 ευρώ στη Βαρσοβία.

Πέρα από το ανατολίτικο άρωμα και τον τούρκικο καφέ στην Κωνσταντινούπολη μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο τριών αστέρων με 40 περίπου ευρώ την βραδιά.

Μια επίσκεψη στο μουσείο Theodor Pallady του Βουκουρεστίου θα σας κοστίσει μόνο 2,30 ευρώ. Ίσως απο τις φθηνότερες εισόδους σε αξιοθέατα παγκοσμίως.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε πιο οικονομικά ακόμα κι από την Βουδαπέστη είναι να πιείτε καφέ στο ηλιόλουστο Πόρτο. Ένα φλιτζάνι κοστίζει μόνο 1 ευρώ.

Στην περίπτωση της Ρίγα αυτό που ξεχωρίζει είναι η οικονομική είσοδος στα αξιοθέατα της πόλης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η είσοδος στο Καθεδρικό Ναό της πόλης κοστίζει μόνο 3 ευρώ.

Κι αν στους περισσότερους προορισμούς χρειάζεστε πάνω από 15 ευρώ για να μετακινηθείτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης, στην Μπρατισλάβα θα μείνετε άφωνοι. Η μεταφορά σας θα σας κοστίσει μόνο 1,80 ευρώ.

Αυτό που ξεχωρίζει στην πρωτεύουσα της ρωσίας είανι η τουριστική κάρτα η οποία δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν ολόκληρη την πόλη με μια 48τουριστική κάρτα η οποία κοστίζει με 5,5 ευρώ.  

Οι λάτρεις της μπύρας θα περάσουν σίγουρα αξέχαστες στιγμές αφού στην πρωτεύουσα της Τσεχίας χάρη στο μηδαμινό κόστος της η μπύρα καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας... Ένα μπουκάλι μπύρα κοστίζει μόνο 1,5 ευρώ κατά μέσο όρο. Διαμονή και διατροφή είναι εξίσου οικονομικές.

Αυτό που χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως φθηνό στον συγκεκριμένο προορισμό είναι ο καφές τον οποίο και μπορείτε να απολαύσετε μόνο με 2 ευρώ. 

Κατά μέσο όρο ένα απογευματινό γεύμα για δύο άτομα με τρία πιάτα συμπεριλαμβανομένου κι ενός μπουκαλιού κρασιού κοστίζει μόλις 43 ευρώ στην Αθήνα. Δεδομένων και των ευκαιριών σε ξενοδοχεία ή και σε καταλύματα Airbnb, τα οποία συγκριτικά με άλλες χώρες προσφέρουν πολύ καλύτερες συνθήκες σε πολύ καλύτερες τιμές 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:12

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό

15:06

ΝΑΤΟ: Εργάζεται με τις ΗΠΑ για να κατανοήσει τις λεπτομέρειες της απόφασης σχετικά με τα αμερικανικά στρατεύματα στη Γερμανία

15:00

Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο

14:56

Ιράν: Ακόμη δύο εκτελέσεις ανδρών για συνεργασία με το Ισραήλ

14:37

Ιράν: Πιθανή η επανέναρξη του πολέμου με τις ΗΠΑ

14:27

Μαρινάκης: «Πυρά» του κυβερνητικού εκπρόσωπου κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

14:13

Νέο, ηπιότερο θεραπευτικό σχήμα σε παιδιά με λευχαιμία αυξάνει την επιβίωση και βελτιώνει την ποιότητα ζωής

14:03

Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων στο νότιο τμήμα της χώρας

13:57

Κίνα: Με δικαστική απόφαση μπλόκο στις απολύσεις για αντικατάσταση εργαζομένων με ΑΙ

13:43

Πιστόριους: Αναμενόμενη η απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση στρατευμάτων απ' τη Γερμανία

13:36

Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσική επίθεση στη Χερσώνα

13:27

ΗΠΑ: Εφετείο ανέστειλε προσωρινά την αποστολή μέσω ταχυδρομείου σκευάσματος που χρησιμοποιείται για φαρμακευτική άμβλωση

13:13

Ρεν: Απαιτείται ταχεία δράση της ΕΚΤ εάν εμφανιστούν δευτερογενείς πληθωριστικές πιέσεις

13:00

Τουρισμός: Διάθεση για ταξίδια, αλλά με «κόφτες», για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

12:50

Δυτική Ελλάδα: Μειώθηκε το 2025 ο αριθμός των επισκεπτών όλων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων

12:40

Αραγτσί: Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για διπλωματία αν η Ουάσινγκτον αλλάξει προσέγγιση

12:27

Reuters: Η αύξηση των δασμών Τραμπ στα οχήματα απ' την ΕΕ θα κοστίσει στη Γερμανία 15 δισ. ευρώ

12:17

Τσουκαλάς: Τον αντίπαλο της ΝΔ, δεν θα τον επιλέξει ούτε ο αγχωμένος κ. Γεωργιάδης ούτε προφανώς ο κ. Μητσοτάκης

12:09

CNN: Μετά από δύο μήνες πολέμου σχεδόν όλοι είναι χαμένοι

11:43

Jollibee: Ποιος είναι ο νέος «παίκτης» που έρχεται στην εστίαση και ποιος κρύβεται από πίσω

11:20

Αγορά ακινήτων: Οι υπερβολές τιμωρούνται

11:09

Στάρμερ: Πιθανό το ενδεχόμενο απαγόρευσης κάποιων φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων

11:04

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση αμυντικών συστημάτων στο Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ

10:55

ΗΠΑ: «Λουκέτο» ανακοίνωσε η Spirit Airlines

10:40

ΠΦΣ: Περίπου 1.200 συνταγές για Φάρμακα Υψηλού Κόστους εκτελούνται κάθε εβδομάδα από τα ιδιωτικά φαρμακεία

10:13

Αναγνωστόπουλος - CIVITAS: Ιδιαίτερα σημαντική η θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 χλμ. στις πόλεις

10:00

WTTC: Κλίμα, ποιότητα και data θα καθορίσουν τον τουρισμό της επόμενης πενταετίας

09:44

Λιμενικός «κόμβος» αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων πίσω από τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο

09:27

Alto.gov.gr & Events.gov.gr: Τα ψηφιακά εργαλεία που άλλαξαν το τοπίο της πρόσβασης ανηλίκων σε καπνικά προϊόντα, αλκοόλ

09:17

ΜμΕ: Νέα εργαλειοθήκη μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία κυβέρνησης με ΟΟΣΑ, ΤτΕ και ΙΟΒΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider