To Facebook αποσύρει παραπλανητικό υλικό για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Facebook αποσύρει παραπλανητικό υλικό για τον κοροναϊό
Το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Παραπλανητικό υλικό σχετικά με τον κοροναϊό που εμφανίστηκε στην Κίνα, θα αποσύρει το Facebook, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει έκτακτη υγειονομική ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Μια ασυνήθιστη κίνηση για το Facebook

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές περιορίζει την ανάρτηση περιεχομένου που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Η προσέγγιση αυτή του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει την οργή των επικριτών του ότι η Facebook έχει αποτύχει να περιορίσει την εξάπλωση ανακριβειών σε ιατρικά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Παγκόσμιο υγειονομικό συναγερμό σήμανε ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σήμανε συναγερμό αναβαθμίζοντας την επικινδυνότητα του ιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, ανακοίνωσε την απόφαση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Έκτακτων Περιστατικών, ένα ανεξάρτητο πάνελ εμπειρογνωμόνων.

Παράλληλα, ΠΟΥ αναφέρει πως ο ιός έχει προσβάλει τουλάχιστον 8.200 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider