Microsoft Japan: Αύξησε την αποδοτικότητα κατά 40% με την 4ήμερη εργασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft Japan: Αύξησε την αποδοτικότητα κατά 40% με την 4ήμερη εργασία
Το «πείραμα» της Microsoft στην Ιαπωνία με την 4ήμερη εργασιακή εβδομάδα έφερε αύξηση της αποδοτικότητας - σχεδόν - κατά 40%.

Την 4ήμερη εργάσιμη εβδομάδα «δοκίμασε» η Microsoft στη Ιαπωνία και τα αποτελέσματα καταγράφουν σημαντική άνοδο στην αποδοτικότητα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός κατέγραψε άνοδο περί το 40% στα επίπεδα αποδοτικότητας, μετά τη μείωση των ωρών που εργάζονται οι εργαζόμενοι μέσα στην εβδομάδα, στα πλαίσια ενός προγράμματος που προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Το πρόγραμμα «Work Life Choice Challenge» της Microsoft εφαρμόστηκε τον Αύγουστο του 2019 και περιλάμβανε εργασία από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, με ένα τριήμερο ξεκούρασης από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, για τους 2.300 εργαζομένους της, για έναν ολόκληρο μήνα.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση στην αποδοτικότητα της – όπως εκτιμάται από τον αριθμό πωλήσεων ανά εργαζόμενο – κατά 39,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2018.

Παράλληλα, η εταιρεία κατέγραψε και μείωση στα λειτουργικά κόστη, με την κατανάλωση λιγότερης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 23,1% και μείωση εκτυπωμένων σελίδων κατά 58,7%.

Σύμφωνα με το CNBC, η Microsoft Japan σχεδιάζει να εφαρμόσει αντίστοιχα προγράμματα και μέσα στη χειμερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider