CEO Google Cloud: Η Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος ΑΙ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Google Cloud: Η Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος ΑΙ
Παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να γίνει η  Σιγκαπούρη εκτιμά η CEO της τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμοσμένης μηχανικής της Google  Cloud, η οποία μίλησε στο CNBC. «Προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητές της, χρειάζονται πολύ καλές δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες», δήλωσε στο CNBC η Caroline Yap.

Παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να γίνει η Σιγκαπούρη εκτιμά η CEO της τεχνητής νοημοσύνης και εφαρμοσμένης μηχανικής της Google Cloud, η οποία μίλησε στο CNBC. «Προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητές της, χρειάζονται πολύ καλές δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες», δήλωσε στο CNBC η Caroline Yap.

Η Yap μιλησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Explore AI τον Ιανουάριο, μιας συνάντησης που διοργανώθηκε από το Google Cloud και την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης. «Όταν έχεις καλές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορείς πραγματικά να αρχίσεις όχι μόνο να βελτιώνεις τις περιπτώσεις χρήσης του δημόσιου τομέα, όπως οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά μπορείς επίσης να προωθήσεις ένα περιβάλλον για την καινοτομία», δήλωσε η Yap.

Η Σιγκαπούρη ήταν μία από τις πρώτες χώρες με σχέδιο δράσης για την τεχνιτή νοημοσύνη και τον Δεκέμβριο εγκαινίασε την Εθνική Στρατηγική ΑΙ 2.0 - μια επικαιροποιημένη έκδοση των σχεδίων της για την επέκταση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Σχετικά με το αν άλλες κυβερνήσεις είναι τόσο ανοιχτές και συνεργάσιμες όσο η Σιγκαπούρη, η Yap δήλωσε στο CNBC: «Κάποιες είναι, κάποιες όχι», χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες χώρες αναφέρεται.

«Από πολλές απόψεις, η Σιγκαπούρη διαθέτει ήδη τα σωστά θεμέλια που απαιτούνται για να αναπτυχθεί παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Kenddrick Chan, ανώτερος αναλυτής πολιτικής στο Ινστιτούτο Tony Blair για την Παγκόσμια Αλλαγή. «Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει διάφορες πρωτοβουλίες για την ΑΙ, έχει υποστηρίξει την τοπική έρευνα και συνεργάζεται με εταιρείες τεχνολογίας του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία χάραξης πολιτικής» συμπλήρωσε ο ίδιος.

H «τρέλα» της τεχνητής νοημοσύνης

Το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη κέρδισε έδαφος όταν το chatbot ChatGPT της OpenAI - το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις στις προτροπές των χρηστών - κατέκτησε τον κόσμο τον Νοέμβριο του 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Explore AI στις 29 Ιανουαρίου, η υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Σιγκαπούρης Josephine Teo δήλωσε ότι οι συνεργασίες αποτελούν «μια ακόμη σημαντική πτυχή» και συμπλήρωσε «συνεργαζόμαστε για την ένταξη. Ένταξη σημαίνει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι όχι μόνο έχουν πρόσβαση στα εργαλεία, αλλά και ότι τους παρέχονται ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία σωστά».

Πάντως η Σιγκαπούρη έχει καταβάλλει προσπάθειες για την προώθηση της υπεύθυνης χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή το AI Verify τον Μάιο του 2022 - το πρώτο στον κόσμο πλαίσιο δοκιμών διακυβέρνησης της ΑΙ και εργαλειοθήκη λογισμικού για εταιρείες - που επιτρέπει στους χρήστες να διεξάγουν τεχνικές δοκιμές στα μοντέλα ΑΙ τους και να καταγράφουν ελέγχους διαδικασιών.

Εταιρείες όπως η Google, η Meta, η Microsoft και η Singapore Airlines έχουν ήδη δοκιμάσει το εργαλείο AI Verify .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσάφι από τις Big Oil στους επενδυτές το 2023 - Επέστρεψαν 111 δισ. δολάρια σε μερίσματα

ΕΕ: Εκκίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας για νέο νόμο που εγκαθιδρύει «αρχή προστασίας της κυριαρχίας»

Ουκρανία: Υπερψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την επιστράτευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider