Σύμφωνο Google - Κομισιόν για την τεχνητή νοημοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύμφωνο Google - Κομισιόν για την τεχνητή νοημοσύνη
Η Έσθερ Λιντς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή που ελλοχεύει από την νέα αυτή τεχνολογία για τους εργαζόμενους επισημαίνοντας πως «ουδείς εργαζόμενος δεν θα πρέπει να υπόκειται στη βούληση μιας μηχανής».

Eθελοντικό σύμφωνο για την τεχνητή νοημοσύνη θα διαμορφώσουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η μητρική της Google, Alphabet, όπως γνωστοποίησε ο Τιερί Μπρετόν.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον CEO του μητρικού ομίλου της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ο Μπρετόν σημείωσε πως υπήρξε αμοιβαία συμφωνία ότι «δεν έχουμε τα περιθώρια να περιμένουμε έως ότου ο κανονισμός για το AI τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, οπότε θα δουλεύουμε μαζί αλλά και με τους άλλους παραγωγούς τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να δημιουργήσουμε ήδη ένα σύμφωνο για τον κλάδο του ΑΙ σε εθελοντική βάση».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη, τόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ όσο και τους νομοθέτες της Ευρωβουλής, να επιταχύνουν τις διαδικασίες για τη μελέτη και επεξεργασία των κανόνων που έχει προτείνει η Κομισιόν για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ιδανικά μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καθορίσουν από κοινού μια σειρά ελάχιστων προδιαγραφών που θα ισχύσουν μέχρι να διαμορφωθεί η τελική νομοθεσία. Ωστόσο, η ίδια προειδοποίησε ότι, ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, ο Νόμος ΑΙ δεν θα εφαρμοστεί σε λιγότερο από ένα με δύο χρόνια κάτι που σημαίνει ότι «χρειαζόμαστε κάτι για να γεφυρώσουμε αυτή την περίοδο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Άνω των 800 εκατ. ευρώ οι εκταμιεύσεις στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας το 2022

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τη χρήση βρετανικών πυραύλων Storm Shadow

Intracom: ΓΣ στις 15 Ιουνίου για επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider