Γιατί όλοι θέλουν να μάθουν Python;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί όλοι θέλουν να μάθουν Python;
Γιατί η γλώσσα προγραμματισμού Python έχει γίνει viral το 2023;

Γιατί η γλώσσα προγραμματισμού Python έχει γίνει viral το 2023; Ποιές ευκαιρίες καριέρας προσφέρει, και γιατί βλέπουμε συνεχώς αγγελίες εργασίας να την ζητούν; Αξίζει άραγε κάποιος/α εκτός του κλάδου της πληροφορικής να την μάθει;

Η Python είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού, ειδικά για τους ανθρώπους εκτός του κλάδου της πληροφορικής . Πολλά διαφορετικά προφίλ από φοιτητές και επαγγελματίες κάθε είδους όπως θετικές επιστήμες, βιολογία, οικονομικά, μάρκετινγκ, business, προγραμματιστές, αναλυτές ή επιστήμονες δεδομένων την μαθαίνουν ώστε να ενισχύσουν το προφίλ τους και να διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις . Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί.

Η Python αποτελεί την πρώτη επιλογή upskilling σε αποφοίτους και επαγγελματίες το 2023.

Η Python είναι μία γλώσσα προγραμματισμού που παρουσιάζει δύο βασικά πλεονεκτήματα.

- Πρώτον, είναι μία πιο απλή και εύκολη γλώσσα για εκμάθηση, ακόμα και από ανθρώπους εκτός πληροφορικής σε σύγκριση με άλλες δημοφιλείς γλώσσες όπως για παράδειγμα η Java.
- Δεύτερον αποτελεί μία γλώσσα προγραμματισμού που είναι βασικό προαπαιτούμενο για πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στην αγορά και δεν απευθύνεται μόνο σε προγραμματιστές. Για παράδειγμα οι κλάδοι του Data Science και της Ανάλυσης Δεδομένων, που απορροφούν πληθώρα υποψηφίων εκτός πληροφορικής, έχουν ως βασικό κριτήριο επιλογής την γνώση της γλώσσας Python.

Η γνώση της Python, εκτός από τις πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες που “ανοίγει” στην Ελλάδα, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες γι αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε εταιρείες του εξωτερικού, ακόμα και από το σπίτι. Στην σχετική έρευνα του Workearly, παρακάτω μπορείτε να δείτε τους κορυφαίους και πιο ενδιαφέροντες ρόλους για το 2023, που έχουν ως βασικό προαπαιτούμενο την Python.

Data Analyst
Το Data Science είναι η επιστήμη που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων και να τα «μεταφράζουν» σε συμπεράσματα. Ο/Η Data Analyst αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές καριέρας στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, σε εξέλιξη και απολαβές. Κορυφαίες εταιρείες όπως η Amazon και το Twitter χρησιμοποιούν το Data Science, ώστε να κατανοούν και να προβλέπουν την συμπεριφορά των χρηστών.

Μισθός:
Ο μέσος μισθός ενός entry-level Data Analyst στην Ευρώπη (remote jobs) κυμαίνεται μεταξύ €40.000 - €55.000. (πηγή: glassdoor.com)

Θέλεις να γίνεις Data Analyst και να εργαστείς είτε στην Ελλάδα είτε εξ αποστάσεως;

Το Data Science Summer School του Workearly απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου εμπειρίας και κλάδου υποστηρίζοντας πολλαπλά επίπεδα δυσκολίας, από αρχάριους μέχρι και πιο προχωρημένους. Επιπλέον, είναι το πρώτο εκπαιδευτικό project που δίνει την δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να επιλέξουν την εξειδίκευση στα δεδομένα που θα εκπαιδευτούν, ωστέ να δουλέψουν σε πραγματικά παραδείγματα του κλάδου τους, όπως για παράδειγμα η πληροφορική, τα οικονομικά, οι επιστήμες υγείας ή τα sports.

Φέτος το καλοκάιρι μάθε Python & Data Analytics και γίνε περιζήτητος στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις κλείνουν άμεσα, πρόλαβε τη θέση σου στο Data Science Summer School του Workearly

Πρόγραμμα Σπουδών - Αίτηση Συμμετοχής

Python Developer
Η επιτυχία του προϊόντος των εταιριών που αναπτύσσουν λογισμικά, πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλα προγράμματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα των Software Developers, δηλαδή των developers που αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό του προϊόντος στη βάση του. Αποτελεί μία από της κορυφαίες ειδικότητες στην αγορά της τεχνολογίας. Ο Software Developer εστιάζει στον προγραμματισμό, και είναι υπεύθυνος τον σχεδιασμό και την υλοποίηση server-side web ή mobile applications. Λόγω της τεράστιας ζήτησης παγκοσμίως οι Software Developers απολαμβάνουν υψηλές απολαβές, προνόμια και εξέλιξη όσο λίγοι. Το Backend τμήμα μιας εφαρμογής, που υλοποιείται με την Python, είναι ο "εγκέφαλος" ενός συστήματος, για παράδειγμα σε εταιρείες όπως το Netflix, ένα τμήμα Backend μπορεί να είναι υπεύθυνο για την πρόταση επιλογών βάση ιστορικού παρακολούθησης.

Μισθός:
Ο μέσος μισθός ενός entry-level Software Developer στο εξωτερικό (remote jobs) κυμαίνεται μεταξύ €40.000 - €66.000. (πηγή: talent.io)

Θέλεις να μάθεις Python και να εργαστείς είτε στην Ελλάδα είτε εξ αποστάσεως;

Το Programming Summer School 2023 απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου εμπειρίας και κλάδου υποστηρίζοντας πολλαπλά επίπεδα δυσκολίας, από αρχάριους μέχρι και πιο προχωρημένους.

Φέτος το καλοκαίρι μάθε Python & Programming και γίνε περιζήτητος στην αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις κλείνουν άμεσα, πρόλαβε τη θέση σου στο Programming Summer School 2023

Πρόγραμμα Σπουδών - Αίτηση Συμμετοχής

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider