Πακέτα internet «χωρίς σύνορα» ετοιμάζει η Starlink του Elon Musk

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακέτα internet «χωρίς σύνορα» ετοιμάζει η Starlink του Elon Musk
starlink
Νέα υπηρεσία για παγκόσμια περιαγωγή προσφέρει η εταιρεία.

Απρόσκοπτη συνδεσιμότητα από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται κάποιος, υπόσχεται η Starlink μέσω μιας νέας υπηρεσίας ονόματι Global Roaming που έχει στα σκαριά.

Η εταιρεία του Elon Musk, η οποία εδώ και περίπου έναν χρόνο προσφέρει δορυφορικό internet και στην χώρα μας, λάνσαρε μια νέα υπηρεσία παγκόσμιας περιαγωγής με κόστος 200 δολάρια το μήνα και εφάπαξ τέλος σύνδεσης που περιλαμβάνει και το κατάλληλο τερματικό.

Μέσω αυτής, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή που έστειλε σε υφιστάμενους πελάτες της, οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, αρκεί να είναι στην ξηρά.

Όπως και στα άλλα προϊόντα που προσφέρει, η νέα υπηρεσία υπόσχεται υψηλές ταχύτητες και χαμηλό latency, με μικρές ωστόσο αυξομειώσεις ή αποκλίσεις δεδομένης της υφιστάμενης γεωγραφικής διασποράς της υπηρεσίας. Να θυμίσουμε ότι η Starlink παρότι αυξάνει σταδιακά τον αριθμό των μικροδορυφόρων που έχει θέσει σε τροχιά, υπάρχουν χώρες που η υπηρεσία της δεν έχει ενεργοποιηθεί καθώς εκκρεμεί η αδειοδότησή της από τις ρυθμιστικές αρχές.

To Global Roaming έρχεται να προστεθεί στις ειδικές λύσεις συνδεσιμότητας που προσφέρει. Σημειωτέον ότι η Starlink πέρα από την οικιακή σύνδεση προσφέρει στους συνδρομητές, υπηρεσία για πρόσβαση στο Internet εν κινήσει, κατάλληλη για αυτοκινούμενα, η οποία κοστίζει 25 δολάρια επιπλέον της κανονικής συνδρομής και συνδεσιμότητα στο σκάφος με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 δολαρίων μηναιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CNN: Συνομιλίες Μασκ - Λευκού Οίκου για χρήση Starlink στο Ιράν

Μασκ για Starlink: Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο – Συνεχίζουμε τη στήριξη στην Ουκρανία

Μασκ: Η διαδικτυακή υπηρεσία Starlink έχει ενεργοποιηθεί πάνω από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider