Trade Republic: Ντεμπούτο στην Ελλάδα για την startup που θέλει να «εκδημοκρατήσει» τις επενδύσεις

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trade Republic: Ντεμπούτο στην Ελλάδα για την startup που θέλει να «εκδημοκρατήσει» τις επενδύσεις
Η Trade Republic, η startup με έδρα την Γερμανία που έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 1,3 δισ., λανσάρει τις υπηρεσίες της στη χώρα μας και σε ακόμα 10 ευρωπαικές αγορές. 

Η σχετικά παρθένα εγχώρια αγορά, όσον αφορά τις επενδυτικές πλατφόρμες και η ισχυρή ελληνική συνήθεια της αποταμίευσης, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που προσέλκυσαν μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες επενδύσεων στην Ευρώπη να εγκαινιάσει τις υπηρεσίες της και στην χώρα μας. Ο λόγος για την Τrade Ρepublic, την εταιρεία με έδρα την Γερμανία η οποία από το 2019 μέχρι το 2021 έχει εγγράψει πάνω από 1 εκατ. χρήστες στην εφαρμογή της κι έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 1,3 δισ. από θεσμικούς επενδυτές σε Ευρώπη κι Αμερική, μεταξύ των οποίων και μερικά ηχηρά ονόματα όπως Sequoia, TCV and Thrive Capital.

Με σύνθημα η «πλατφόρμα μας είναι ο τρόπος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού» και με αυτοματοποιημένα επενδυτικά προγράμματα που ξεκινούν από 1 ευρώ, η Trade Repucblic ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας μας στην χώρα μας αλλά και σε ακόμα 10 χώρες, (Βέλγιο, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία και Σλοβενία).

«Οι Έλληνες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα της Trade Republic για να ξεκινήσουν το επενδυτικό τους ταξίδι τους για ασφαλή, εύκολη και χωρίς προμήθειες πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Στόχος είναι με το βασικό προϊόν της Trade Republic, τα ETFs αλλά και τα αποταμιευτικά προγράμματα μετοχών, να βοηθήσουμε τους κατοίκους των χωρών που επεκτεινόμαστε να αποταμιεύσουν πλούτο μέχρι και την συνταξιοδότησή τους, με χαμηλότερο κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά το σχετικό Δελτίο Τύπου που συνόδευσε το λανσάρισμα της υπηρεσίας. «Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει αυξηθεί απότομα - κι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα κάλεσμα αφύπνισης για όλους τους Ευρωπαίους» ανέφερε ο Christian Hecker, συνιδρυτής της Trade Republic με την αφορμή της επέκτασης, συμπληρώνοντας ότι ο εκδημοκρατισμός των αγορών και των επενδύσεων αποτέλεσε και την ιδέα πίσω από την ίδρυση της εταιρείας.

Η Trade Republic ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 2015 στην γερμανική αγορά και λάνσαρε το προϊόν, site κι εφαρμογή, το 2019. Πλέον εποπτεύεται από την Bundesbank, έχει λάβει σχετική άδεια από την γερμανική ρυθμιστική αρχή BaFin και έχει ανοίξει τις επενδυτικές της πόρτες σε 17 αγορές της Ευρώπης.

Η online πλατφόρμα επενδύσεων σε μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλής στην κεντρική Ευρώπη. Το βασικό ατού της είναι το χαμηλό κόστος χρήσης της πλατφόρμας της. «Με τον πληθωρισμό στο 12% στην Ελλάδα και το συνταξιοδοτικό σύστημα υπό πίεση, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την ατομική επένδυση» ανέφερε ο Country Manager της Trade Republic στην Ελλάδα, Kintxo Cortes μιλώντας στο insider.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Trade Republic δεν χρεώνει κάποια προμήθεια αλλά μόνο 1 ευρώ ανά εντολή, όποιο και αν είναι το μέγεθος αυτής. Επίσης, προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για όσους χρήστες θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο αποταμιευτικό πλάνο που να βασίζεται σε επενδύσεις σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια. Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 8000 μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε ευρωπαϊκά, ασιατικά και αμερικανικά χρηματιστήρια.

Όσο για το άνοιγμα του λογαριασμού, όπως εξήγησε ο κ. Cortes, ένας λογαριασμός στην Trade Republic μπορεί να ανοιχθεί είτε μέσω της εφαρμογής για smartphones είτε μέσω υπολογιστή μέσα σε ελάχιστα λεπτά και το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να είναι ενήλικος και να είναι κάτοικος στην Ελλάδα, να έχει ένα ευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό και έναν λογαριασμό σε ευρωπαϊκή τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wealthyhood: Πλώρη για Ελλάδα βάζει η startup που μας μαθαίνει να επενδύουμε απλά και αποδοτικά

Dialectica: Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης και διπλασιασμός τζίρου για την ελληνική startup - Τα επόμενα σχέδια

Flyway: 10 εκατ. δολάρια σήκωσε η νέα startup του Ν. Δρανδάκη - Τα επόμενα βήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider