Τα πέντε πράγματα που πρέπει να έχει ένα «έξυπνο» γραφείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πέντε πράγματα που πρέπει να έχει ένα «έξυπνο» γραφείο
Huawei Matepad 14
Όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζεται να έχει κάποιος στη διάθεσή του, για να δουλεύει άνετα κι εύκολα στην καθημερινότητά του.

Όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» που χρειάζεται να έχει κάποιος στη διάθεσή του, για να δουλεύει άνετα κι εύκολα στην καθημερινότητά του.

Το "remote working", ή αλλιώς η εργασία εξ' αποστάσεως, μπήκε για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια. Το γραφείο στο σπίτι ήρθε να... αντικαταστήσει κατά κάποιο τρόπο το κλασικό γραφείο του εργασιακού χώρου κι ο καθένας περνά πλέον αρκετό χρόνο σε αυτό, είτε δουλεύοντας, είτε διαβάζοντας, είτε διασκεδάζοντας.

Ως επί το πλείστον, οι ανέσεις δεν είναι οι ίδιες, λόγω περιορισμού του χώρου κυρίως, ωστόσο υπάρχουν μερικά «τρικς», για να γίνει το γραφείο στο σπίτι πιο «έξυπνο», άρα και πιο εύχρηστο και πρακτικό, και να περνά η ώρα πιο ευχάριστα.

Στην παρακάτω λίστα, υπάρχουν πέντε πράγματα που θα ανεβάσουν level το γραφείο σας και η εργασία δεν θα φαίνεται πια τόσο... βαρετή, αλλά θα φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη.

1. Καρέκλα

Η καρέκλα είναι το «Α» και το «Ω» σε ένα γραφείο, καθώς περνώντας πολλές ώρες σε αυτό, συνήθως μικρά «προβληματάκια» κάνουν την εμφάνισή τους, όπως πόνοι στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα. Η επιλογή της σωστής καρέκλας εξασφαλίζει άνεση και φυσικά βοηθά στη σωστή στάση σώματος. Η καρέκλα μπορεί να μην είναι "smart" με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ωστόσο η «έξυπνη» επιλογή της προσφέρει καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα. Τα στυλ, τα μεγέθη και οι τιμές διαφέρουν, ώστε ο καθένας να βρει αυτό που ταιριάζει στο γούστο του.

2. Φώτα

Ο φωτισμός παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα γραφείο, κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την όραση. Περνώντας πολύ χρόνο σε ένα μέρος με μια οθόνη και φώτα από πάνω, είναι λογικό να επέλθει μία... κούραση. Επιλέγοντας το κατάλληλο φωτιστικό ή τις κατάλληλες «έξυπνες» λάμπες που κυκλοφορούν, όλα γίνονται πιο εύκολα. Τα «έξυπνα» φωτιστικά πια βρίσκονται στην αγορά σε κάθε μορφή (επιτραπέζια, επίπεδα, οροφής, κλπ) και ελέγχονται είτε από το κινητό, είτε από τη φωνή του χρήστη, συμβάλλοντας σε ένα πιο σύγχρονο τρόπο ζωής.

3. Laptop

Ακόμα ένα εργαλείο που είναι το «Α» και το «Ω», μαζί με την καρέκλα. Το laptop είναι αυτό, πάνω στο οποίο, όχι μόνο εργάζεται κανείς, αλλά ψυχαγωγείται κιόλας. Και το νέο laptop της HUAWEI, MateBook 14s, προσφέρει ένα αναβαθμισμένο επίπεδο εμπειρίας στο χρήστη. Είναι κομψό κι έχει σχεδιαστεί για υψηλή παραγωγικότητα, χάρη στα μοναδικά κι εξελιγμένα χαρακτηριστικά του.

Το ακόμα πιο συναρπαστικό είναι ότι υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ πολλαπλών συσκευών (smartphones, tablets, οθόνες ή άλλες συσκευές) της HUAWEI, η οποία ευνοεί τη δημιουργικότητα και διευκολύνει την καθημερινή ζωή. Σκεφτείτε απλά να κάνετε την οθόνη extend στο tablet και να έχετε πολύ εύκολα και γρήγορα μία μεγαλύτερη οθόνη εργασίας!

Έχει FullView οθόνη, με τέσσερα στενά bezels και εμπρόσθια κάμερα, ενώ η υψηλή αναλογία οθόνης - συσκευής στα 90%, χαρίζει φοβερή οπτική εμπειρία. Οι εικόνες γίνονται αμέσως πιο «ζωντανές» και διακρίνονται από υψηλή ευκρίνεια. Μάλιστα, το HUAWEI MateBook 14s φροντίζει και για την διπλή προστασία της όρασης του χρήστη με τις πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) και Flicker Free, οι οποίες ελαττώνουν την κόπωση των ματιών. Ο αισθητήρας φωτός που διαθέτει, αντιλαμβάνεται τα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα φώτα και κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις στη φωτεινότητα της οθόνης.

Επιπλέον, η υποστήριξη πολλαπλής αφής 10 σημείων επιτρέπει στους χρήστες να είναι πιο αποτελεσματικοί, όταν ολοκληρώνουν παράλληλες εργασίες, ενώ αρχεία και κείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, με τις αναβαθμισμένες έξυπνες λειτουργίες. Ακόμη, διαθέτει δυνατότητα ξεκλειδώματος με δακτυλικό αποτύπωμα, με το κουμπί λειτουργίας για power-on και log-in.

Ο ισχυρός επεξεργαστής του, Intel® Core™ H-Series 11ης γενιάς και η κάρτα γραφικών Intel® Iris® Xe Graphics, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να «τρέξει» πολλαπλά προγράμματα ταυτόχρονα και να απολαύσει απίστευτα επίπεδα multitasking. Επιπρόσθετα, το HUAWEI MateBook 14s έχει τρομερές αντοχές χάρη στην μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία των 60 Wh. Με τον compact USB-C φορτιστή των 90W μπορεί κανείς να φορτίσει γρήγορα κινητό και tablet.

Αυτό που ενισχύει τις δυνατότητες του «έξυπνου» γραφείου είναι το HUAWEI Share, που με ένα απλό πάτημα, ο χρήστης μπορεί να δει στην οθόνη του υπολογιστή του την οθόνη του κινητού του. Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με όλα τα νέα smartphones, tablets αλλά και αξεσουάρ της εταιρείας όπως για παράδειγμα το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα με ή χωρίς καλώδια!
Τέλος, με το τετραπλό ηχητικό του σύστημα, προσφέρει δυνατό και υψηλής ποιότητας ήχο και μπορεί να συνδεθεί με ακουστικά, για μια συναρπαστική εμπειρία μουσικής.

Το εξαιρετικά ελαφρύ HUAWEI MateBook 14s (κυκλοφορεί σε δύο χρώματα, Spray Gray και Spruce Green) είναι απαραίτητο κομμάτι, όχι μόνο ενός «έξυπνου» γραφείου, αλλά μιας «έξυπνης» ζωής.

4. Ακουστικά

Τα ακουστικά είναι το απαραίτητο must-have αξεσουάρ, για κάποιον που περνά πολλές ώρες στο γραφείο, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες στο χρήστη, από πολλές απόψεις. Ειδικά, τα wireless ακουστικά είναι από τα trends της εποχής, καθώς διευκολύνουν τον καθένα είτε με τις κλήσεις του, είτε με τα online meetings και τα επαγγελματικά calls, είτε με την ακρόαση μουσικής και την ψυχαγωγία (ταινία, μουσική, gaming).

5. Πρίζες

Μπορεί να ακούγεται απλό και... ανούσιο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Οι πρίζες είναι αυτές που τροφοδοτούν το όλο σύστημα, ώστε να εργάζεται κάποιος. Από το laptop μέχρι τα φωτιστικά, η πρίζα «κινεί» τις διαδικασίες. Και η επιλογή μιας «έξυπνης» πρίζας διευκολύνει κατά πολύ την καθημερινότητα, καθώς ο χρήστης μπορεί να την ελέγξει ακόμα και από το κινητό του. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ξεχάσει κάποιος κάτι ανοιχτό, δεν θα ανησυχεί πια!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei, για εύκολες και γρήγορες αγορές το ηλεκτρονικό κατάστημα ή τα παρακάτω links:

Facebook | Instagram

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider