Προειδοποίηση Google Play: Εντοπίστηκαν 200 κακόβουλες εφαρμογές - Εγκαταστάθηκαν σε 10 εκατ. κινητά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποίηση Google Play: Εντοπίστηκαν 200 κακόβουλες εφαρμογές - Εγκαταστάθηκαν σε 10 εκατ. κινητά
Ερευνητές της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, Zimperium, υποστηρίζουν πως πιθανότατα «μολύνθηκαν» περί τα 10 εκατομμύρια κινητά Android, πριν η Google εντοπίσει και λύσει το πρόβλημα. 

Έως και 200 εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκαν στο Google Play και βρήκαν το «δρόμο» τους σε περίπου 10 εκατομμύρια κινητά Android, σύμφωνα με προειδοποίηση των ειδικών.

Όπως μεταδίδει το Forbes, οι χρήστες που εγκατέστησαν τα apps στα κινητά τους έπεσαν θύματα κλοπής, καθώς το κακόβουλο λογισμικό των εφαρμογών πραγματοποιούσε εγγραφές σε «premium» υπηρεσίες χωρίς την έγκριση του χρήστη.

Ερευνητές της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας, Zimperium, υποστηρίζουν πως πιθανότατα «μολύνθηκαν» περί τα 10 εκατομμύρια κινητά Android, πριν η Google εντοπίσει και λύσει το πρόβλημα.

Μερικές από τις ύποπτες εφαρμογές ήταν το παιχνίδι Forza, ένα app μεταφράσεων, ένα εργαλείο για προβλέψεις ζωδίων και μία εφαρμογή παρακολούθησης της καρδιάς. Μία εφαρμογή ονόματι Handy Translator Pro είχε μεταξύ 500.000 και ενός εκατομμυρίου downloads.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Πρόστιμο στην Google επειδή δεν διέγραψε «απαγορευμένο περιεχόμενο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider