Χ. Δασκαλάκης: Στόχος μας η άμεση σύνδεση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χ. Δασκαλάκης: Στόχος μας η άμεση σύνδεση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα

Η ίδρυση του Athens Tech το 2014 σηματοδότησε μια νέα εποχή για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. To συγκεκριμένο κολέγιο είναι το πρώτο στη χώρα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας και συνδυάζει αποτελεσματικά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς. 

Το Ιnsider μίλησε με τον Χάρη Δασκαλάκη, εμπνευστή και ιδρυτή του Athens Tech, για το κενό που ήρθε να καλύψει το κολέγιο, τη φιλοσοφία του, αλλά και τα σημεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Τι ακριβώς είναι το Athens Tech και πώς γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση του; Ποιες ανάγκες ήρθε να καλύψει; 

Το κενό που έχει δημιουργήσει η δεδομένη και αυξημένη ζήτηση της αγοράς στους γνώστες της Πληροφορικής, έρχεται να καλύψει το ΑTHENS TECH College, με σπουδές αποκλειστικά σε πληροφορική και τεχνολογία. Στόχος είναι η άμεση σύνδεση της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα, της εμπειρίας με την καινοτομία και των τεχνολογικών εξελίξεων με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας.

Η εμπειρία 45+ ετών στο χώρο των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης και της επικοινωνίας συνθέτει τη φιλοσοφία του κολεγίου που παρέχει πρωτοποριακή διδασκαλία, άμεση δικτύωση των σπουδαστών στον επιχειρηματικό και ερευνητικό χώρο και συνεχή υποστήριξη των αποφοίτων μας με στόχο την αξιοποίηση των γνώσεών τους και την ανάδειξή τους στον επαγγελματικό χώρο.

Ποιες είναι οι κατευθύνσεις που μπορεί να ακολουθήσει ένας σπουδαστής στο κολέγιο; Προσφέρει προγράμματα σπουδών και σε master level; 

Το ATH/TECH College εφαρμόζει, σε συνεργασία με το University of York, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών.

Σε προπτυχιακό επίπεδο το BSc in Computer Science επιτρέπει στους φοιτητές να επιλέξουν την ιδανική τους εξειδίκευση, μέσα από τα τρία ειδικά Educational Pathways που έχουν δημιουργηθεί (Computer Science | Business Informatics | Internet Computing).

Ως μεταπτυχιακές επιλογές προσφέρονται:

•    MSc in Software Development

•    MSc in Software Development with Industry Placement

•    MSc in Advanced Software Engineering – Big Data Engineering & Data Sciences

•    MSc in Web and Mobile Development

•    MSc in Management of Business, Innovation and Technology

insider

Η πληροφορική και η τεχνολογία είναι διαρκώς εξελισσόμενοι κλάδοι. Τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Athens Tech προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα;

Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία και η πληροφορική εξελίσσονται και οι απαιτήσεις των επαγγελματιών σε νέες τεχνολογίες διαφοροποιούνται συνεχώς. Το άρτια κατηρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό του ATHESN TECH College, με την αρωγή σημαντικών στελεχών της αγοράς εργασίας, που διαμορφώνουν το Tech Industry Experts Committee του Κολεγίου, φροντίζουν για τη συνεχή ανασκόπηση των προγραμμάτων και την επικαιροποίησή τους, ώστε να παρέχουμε στους φοιτητές κορυφαία ακαδημαϊκά προγράμματα σε τεχνολογίες αιχμής και τη διασύνδεση των νέων επαγγελματιών με την αγορά εργασίας.

Οι σπουδές τεχνολογίας και καινοτομίας χρειάζονται και τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και γνώσεων. Tι προσφέρει το Athens Tech ως προς αυτή την κατεύθυνση; 

Όλες οι καινοτόμες ιδέες, πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη. Με αυτόν τον τρόπο δοκιμάζεται η αξία τους και αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητά τους. Για το λόγο αυτό οι σπουδές τεχνολογίας και καινοτομίας, χρειάζονται και τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και γνώσεων.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Athens Tech, διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των σπουδαστών μας και να τους παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την άριστη διεξαγωγή των σπουδών τους. Οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια υπολογιστών με τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού, χώρους καινοτομίας και μία υπερπλήρη βιβλιοθήκη για τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές ανάγκες τους. 

Το state-of-the-art campus του Κολεγίου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 205. Η θέση του προσφέρει εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων και σε στάσεις από τις οποίες περνούν δεκάδες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ.

insider

Ποια θα λέγατε ότι είναι η ειδοποιός διαφορά του Athens Tech σε σχέση με τα υπόλοιπα κολέγια;

Τρία είναι κυρίως τα σημεία που διαφοροποιούν το ATHENS TECH College από τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το πρώτο αφορά στο γεγονός ότι διδάσκει μόνο Πληροφορική και Τεχνολογία, σε συνεργασία με έγκριτα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αγγλίας, καθώς θεωρεί ότι η εξειδίκευση είναι το concept του μέλλοντος. Το δεύτερο, σχετίζεται με την πολιτική που έχει υιοθετήσει και η οποία του επιβάλλει να επιλέγει τους σπουδαστές του και να απορρίπτει όσους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του. Το τρίτο σημείο αφορά τις στενές σχέσεις με ένα ευρύ δίκτυο εταιρειών – υποστηρικτών, που διευκολύνουν μέσω του προγράμματος σπουδών, τον συνδυασμό της παρεχόμενης γνώσης με τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου. 

Tι υπηρεσίες προσφέρει για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών;

Στο ATHENS TECH College θεωρούμε σημαντική τη διασύνδεση των φοιτητών μας με την αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Γραφείο Συμβουλευτικής Εργασίας και Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας (Career & Employability Office) υπό την καθοδήγηση της Code.Hub, το οποίο βοηθά τους φοιτητές τόσο να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, ως άμεσο αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής τους επένδυσης, όσο και να εξελίξουν την μελλοντική τους σταδιοδρομία. Όλες οι υπηρεσίες του Career & Employability Office, προσφέρονται τόσο στους εν ενεργεία φοιτητές, όσο και στους αποφοίτους μας, προσφέροντας την ώθηση να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν την καριέρα τους.

Ενδεικτικά οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο Career & Employability Office είναι:

•    Προσωπικές (one-on-one) συμβουλές καριέρας

•    Συμβουλευτική υποστήριξη σε στρατηγικές αναζήτησης εργασίας

•    Εκμάθηση σύνταξης επαγγελματικού βιογραφικού

•    Χρήσιμες πληροφορίες για επιτυχημένες επαγγελματικές συνεντεύξεις

•    Τεχνολογικές συζητήσεις

•    Εκπαιδευτικές εκδρομές

•    Επαγγελματικής φύσεως σεμινάρια και workshops

•    Ενημέρωση σχετικά με διαθέσιμες θέσεις εργασίας / πρακτικής άσκησης

insider

Τι συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πληροφορική και την τεχνολογία;

Η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας και τα επαγγέλματα στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής βρίσκονται στις πρώτες θέσεις σε έρευνες παγκοσμίως, ως τα πλέον περιζήτητα και καλοπληρωμένα. Η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων λοιπόν είναι δεδομένη, αλλά η πορεία και η εξέλιξή τους ως επαγγελματίες έχει να κάνει με το υπόβαθρο και τις γνώσεις που θα αποκτήσουν ως φοιτητές.

Το ATHENS TECH College, δεν προσφέρει απλά υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών. Ο στόχος για τους αποφοίτους του κολεγίου είναι να δώσουν πραγματικές διαστάσεις στο όραμά τους συνδέοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα και την επιστήμη. Η εφευρετικότητα στη σκέψη και η εμπειρία στην τεχνολογία δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και το Athens Tech College εκπαιδεύει επαγγελματίες, έτοιμους να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση παρέχοντας τις γνώσεις που θα τους μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές της νέας τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. 



 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider