GR For GRowth: Η Ελλάδα τόπος για νέες ευκαιρίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GR For GRowth: Η Ελλάδα τόπος για νέες ευκαιρίες
Όλα όσα θα προσφέρει στη ζωή μας το Datacenter της Microsoft.

Με την ανακοίνωση της δημιουργίας Datacenter της Microsoft στην Ελλάδα, η χώρα μας εντάσσεται δυναμικά στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη και γίνεται τόπος που δημιουργεί νέες ευκαιρίες για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με όχημα το cloud (υπολογιστικό νέφος).

Με τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα για αποθήκευση δεδομένων, το Datacenter της Microsoft το οποίο πρακτικά θα είναι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν servers, θα αποτελέσει καταλύτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
Πρακτικά o Datacenter κόμβος της Ελλάδας εντάσσεται στον παγκόσμιο χάρτη περιοχών Cloud της Microsoft, με το Microsoft Azure διαθέσιμο σε 140 χώρες και θα δώσει στις εταιρίες τοπικά πλήρη πρόσβαση στη λίστα υπηρεσιών cloud της Microsoft.

Πιο κάτω συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις σε ορισμένες βασικές ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι αναγνώστες του άρθρου για τη συγκεκριμένη επένδυση.

-Πώς συμβάλλει το Datacenter στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας;
Είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με ακριβή στοιχεία ο αντίκτυπος της συγκεκριμένης επένδυσης στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, δεδομένης της μετάβασης στην Ψηφιακή Οικονομία, η δημιουργία Datacenter δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανάκαμψης για τη χώρα, δίνοντας σε εταιρίες και οργανισμούς κάθε μεγέθους είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο, τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα δεδομένα τους στην Ελλάδα με ταχύτητα και ασφάλεια.

-Τι περιλαμβάνει η πρωτοβουλία για τις ψηφιακές δεξιότητες που ανακοίνωσε η Microsoft στο πλαίσιο του GR for GRowth;
Κλειδί για την ανταγωνιστικότητα της χώρας θα είναι να εκπαιδεύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του αύριο. Η Microsoft δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει στις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και φοιτητές σε ορίζοντα πέντε ετών, με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

-Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της επένδυσης;
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) θα μετασχηματίσουν ριζικά την αγορά εργασίας, δημιουργώντας νέα επαγγέλματα. Με αφετηρία την εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τη συνεργασία της με το ReGeneration, η Microsoft θα εξοπλίσει νέους και νέες με τα απαραίτητα εφόδια για την σύγχρονη αγορά εργασίας και τα συναρπαστικά επαγγέλματα του μέλλοντος.

-Θα υπάρχει επίδραση στο φυσικό περιβάλλον;
Ως μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης της Microsoft για αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2030, η εταιρία θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ποσοστό 100% για τα Datacenters της μέχρι το 2025.

-Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μας επιτρέπει να αναδείξουμε και να βιώσουμε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με νέους τρόπους. Το cloud ευνοεί την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), εφαρμογές της οποίας μπορούν να συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής μας παρακαταθήκης κάτω από ένα νέο πρίσμα. Η ρεαλιστική τρισδιάστατη αποτύπωση (3D) μνημείων θα δώσει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να τα βιώσουν όπως ήταν σχεδόν 3,000 χρόνια πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider