Τεχνολογία
26-01-2020 | 09:22

Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR

Μοιράσου το
Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR

Τα σχέδια των Facebook, Google, Microsoft και άλλων για την εικονική πραγματικότητα.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) δεν έχει καταφέρει να φέρει την επανάσταση που πολλοί περίμεναν. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επένδυσαν σημαντικά ποσά στην συγκεκριμένη τεχνολογία με στόχο να επικρατήσουν σε μια αναπτυσσόμενη αγορά. 

Σήμερα και ενώ φαίνεται πως τα νοικοκυριά δεν έχουν γεμίσει με συσκευές VR πολλές εταιρείες επανεξετάζουν την στρατηγική τους.

Δείτε πως παρακάτω:  
 

H Amazon τοποθετείται ως πάροχος υπηρεσιών VR αντί για κατασκευαστής συσκευών. Το 2017 η Amazon Web Sercives (AWS) κυκλοφόρησε το Amazon Sumerian, μια υπηρεσία που βοηθά  τους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές για VR, επαυξημένη πραγματικότητα (AR) καθώς και 3D. H Sumerian είναι συμβατή με πολλές πλατφόρμες VR όπως τα Oculus Go, HTC Vive, Google Daydream και Lenovo Mirage. 
 

H Sony ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έχει πουλήσει 4,2 εκατ. PSVR συσκευές από τότε που κυκλοφόρησαν το 2016. Πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό σε σχέση με τις κονσόλες PS4 που έχουν πωληθεί. Ωστόσο η εταιρεία αναμένει ότι η επόμενη γενιά PlayStation για να αυξήσει τα παιχνίδια VR. 
 

H πλατφόρμα της Microsoft, Windows Mixed Reality χρησιμοποιείται σε συσκευές από εταιρείες όπως οι: Samsung, Lenono, Acer και HP. Αυτές οι συσκευές αντλούν περιεχόμενο από το Microsoft Store. Η εταιρεία δεν έχει δική της συσκευή VR αλλά θα συνδυάσει την επόμενη γενιά της κονσόλας Xbox με το Oculus Rift S. 
 

Η Facebook έκανε μια σημαντική επένδυση στο VR to 2014, όταν εξαγόρασε την Oculus για 2 δισ. δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μια σειρά από συσκευές όπως το Oculus Rift και Rift S καθώς και τα Oculus Go και Quest. Το 2019 αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα στις εκδόσεις VR δημοφιλών παιχνιδιών της Ubisoft, όπως το Assassin’s Creed και το Splinter Cell. 
 

Τα σχέδια της Google για το VR έχουν μεταφερθεί από τα προϊόντα στις υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια έχει διακόψει τη λειτουργία πολλών VR τμημάτων με αποτέλεσμα η συσκευή που είχε κυκλοφορήσει με την ονομασία Daydream View να… φυτοζωεί χωρίς περιεχόμενο. Στο πρόσφατο συνέδριο Ι/Ο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο πεδίο του VR στις εφαρμογές και τα παιχνίδια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.