Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR
Τα σχέδια των Facebook, Google, Microsoft και άλλων για την εικονική πραγματικότητα.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) δεν έχει καταφέρει να φέρει την επανάσταση που πολλοί περίμεναν. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επένδυσαν σημαντικά ποσά στην συγκεκριμένη τεχνολογία με στόχο να επικρατήσουν σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

Σήμερα και ενώ φαίνεται πως τα νοικοκυριά δεν έχουν γεμίσει με συσκευές VR πολλές εταιρείες επανεξετάζουν την στρατηγική τους.

Δείτε πως παρακάτω:

H Amazon τοποθετείται ως πάροχος υπηρεσιών VR αντί για κατασκευαστής συσκευών. Το 2017 η Amazon Web Sercives (AWS) κυκλοφόρησε το Amazon Sumerian, μια υπηρεσία που βοηθά  τους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές για VR, επαυξημένη πραγματικότητα (AR) καθώς και 3D. H Sumerian είναι συμβατή με πολλές πλατφόρμες VR όπως τα Oculus Go, HTC Vive, Google Daydream και Lenovo Mirage. 
 

H Sony ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έχει πουλήσει 4,2 εκατ. PSVR συσκευές από τότε που κυκλοφόρησαν το 2016. Πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό σε σχέση με τις κονσόλες PS4 που έχουν πωληθεί. Ωστόσο η εταιρεία αναμένει ότι η επόμενη γενιά PlayStation για να αυξήσει τα παιχνίδια VR. 
 

H πλατφόρμα της Microsoft, Windows Mixed Reality χρησιμοποιείται σε συσκευές από εταιρείες όπως οι: Samsung, Lenono, Acer και HP. Αυτές οι συσκευές αντλούν περιεχόμενο από το Microsoft Store. Η εταιρεία δεν έχει δική της συσκευή VR αλλά θα συνδυάσει την επόμενη γενιά της κονσόλας Xbox με το Oculus Rift S. 
 

Η Facebook έκανε μια σημαντική επένδυση στο VR to 2014, όταν εξαγόρασε την Oculus για 2 δισ. δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μια σειρά από συσκευές όπως το Oculus Rift και Rift S καθώς και τα Oculus Go και Quest. Το 2019 αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα στις εκδόσεις VR δημοφιλών παιχνιδιών της Ubisoft, όπως το Assassin’s Creed και το Splinter Cell. 
 

Τα σχέδια της Google για το VR έχουν μεταφερθεί από τα προϊόντα στις υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια έχει διακόψει τη λειτουργία πολλών VR τμημάτων με αποτέλεσμα η συσκευή που είχε κυκλοφορήσει με την ονομασία Daydream View να… φυτοζωεί χωρίς περιεχόμενο. Στο πρόσφατο συνέδριο Ι/Ο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο πεδίο του VR στις εφαρμογές και τα παιχνίδια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:03

Eurovision 2026: Το BBC έγραψε για τον Akyla - «Η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από τη νίκη»

14:57

Η Επ. Ανταγωνισμού ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό έργο CompEUte

14:42

Χανταϊός: Αναχωρούν σε μία πτήση για Ολλανδία οι τελευταίοι 22 από το κρουαζιερόπλοιο

14:35

Καλοκαίρι στα Ζαγοροχώρια: 5 αξέχαστες εμπειρίες

14:15

Μαρινάκης: Κάθε μονομερής ενέργεια δεν έχει απολύτως καμία αξία από άποψη διεθνούς δικαίου

14:01

KPMG: Στα 436,4 δισ. δολάρια οι παγκόσμιες επενδύσεις Iδιωτικών Κεφαλαίων το α’ τρίμηνο

13:58

Σρέντερ: Αντιδράσεις σε Γερμανία και Εσθονία για τον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία

13:57

BofA και Goldman Sachs ανατρέπουν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Fed

13:40

Ουγγαρία: Η νέα κυβέρνηση επανεξετάζει το πυρηνικό σχέδιο Paks και τις σχέσεις με τη Μόσχα

13:33

Η ώρα της κρίσης για τον Ιμάμογλου - Σήμερα η δίκη για «κατασκοπεία»

13:22

Μαρινάκης: Η Ελλάδα θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα σε πρόωρη αποπληρωμή χρέους, ύψους 6,9 δισ. ευρώ

13:20

Νέο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό: Τι προβλέπει

13:15

La Repubblica για δημόσιο χρέος: «Η Ιταλία ξεπερνά την Ελλάδα και γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης»

13:08

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

12:58

Χανταϊός: Νέα κρούσματα, ο ασθενής «μηδέν» και η εκκένωση των υπόλοιπων 50 επιβατών

12:49

Αγαπηδάκη: «Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον χανταϊό. Έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα»

12:46

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Ανθεκτική η ζήτηση για νέα δάνεια - Σε τροχιά αύξησης άνω του 5% φέτος

12:32

Iράν: Ζητά την αποδέσμευση των παγωμένων περιουσιακών του στοιχείων

12:28

Αύξηση 8,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο

12:18

ΕΕ: Συμφωνία για κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών

12:10

Ξεκίνησε η πρώτη ευρωπαϊκή κλινική μελέτη με τη χορήγηση κυτταρικής θεραπείας CAR-T για την αμυλοείδωση

12:08

Πώς να προστατέψετε τον εγκέφαλό σας από το ChatGPT

11:57

Visa Innovation Program Europe: Οι 7 Fintech εταιρείες που επιλέχθηκαν για το 2026 από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

11:55

Γεραπετρίτης για drone: «Δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθούν πολεμικές ενέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου»

11:44

Εθνική Τράπεζα: Ο ψηφιακός τομέας ως μοχλός ενίσχυσης της παραγωγικότητας και σύγκλισης με την Ευρώπη

11:30

Μιχαηλίδου: «400 διαμερίσματα από τα πρώτα 8 ακίνητα της κοινωνικής αντιπαροχής»

11:18

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για το 2025 - Τι δηλώνει ο Μητσοτάκης

11:11

ΕΕ: Προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών της με τη Συρία

11:08

Χανταϊός: Κανένα σύμπτωμα δεν παρουσιάζει ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου που μεταφέρθηκε στο Αττικόν

11:01

Στάση αναμονής στο ταμπλό του ΧΑ – Οριακές διακυμάνσεις με συγκρατημένο τζίρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider