Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί το VR
Τα σχέδια των Facebook, Google, Microsoft και άλλων για την εικονική πραγματικότητα.

Η εικονική πραγματικότητα (VR) δεν έχει καταφέρει να φέρει την επανάσταση που πολλοί περίμεναν. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επένδυσαν σημαντικά ποσά στην συγκεκριμένη τεχνολογία με στόχο να επικρατήσουν σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

Σήμερα και ενώ φαίνεται πως τα νοικοκυριά δεν έχουν γεμίσει με συσκευές VR πολλές εταιρείες επανεξετάζουν την στρατηγική τους.

Δείτε πως παρακάτω:

H Amazon τοποθετείται ως πάροχος υπηρεσιών VR αντί για κατασκευαστής συσκευών. Το 2017 η Amazon Web Sercives (AWS) κυκλοφόρησε το Amazon Sumerian, μια υπηρεσία που βοηθά  τους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές για VR, επαυξημένη πραγματικότητα (AR) καθώς και 3D. H Sumerian είναι συμβατή με πολλές πλατφόρμες VR όπως τα Oculus Go, HTC Vive, Google Daydream και Lenovo Mirage. 
 

H Sony ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι έχει πουλήσει 4,2 εκατ. PSVR συσκευές από τότε που κυκλοφόρησαν το 2016. Πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό σε σχέση με τις κονσόλες PS4 που έχουν πωληθεί. Ωστόσο η εταιρεία αναμένει ότι η επόμενη γενιά PlayStation για να αυξήσει τα παιχνίδια VR. 
 

H πλατφόρμα της Microsoft, Windows Mixed Reality χρησιμοποιείται σε συσκευές από εταιρείες όπως οι: Samsung, Lenono, Acer και HP. Αυτές οι συσκευές αντλούν περιεχόμενο από το Microsoft Store. Η εταιρεία δεν έχει δική της συσκευή VR αλλά θα συνδυάσει την επόμενη γενιά της κονσόλας Xbox με το Oculus Rift S. 
 

Η Facebook έκανε μια σημαντική επένδυση στο VR to 2014, όταν εξαγόρασε την Oculus για 2 δισ. δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μια σειρά από συσκευές όπως το Oculus Rift και Rift S καθώς και τα Oculus Go και Quest. Το 2019 αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα στις εκδόσεις VR δημοφιλών παιχνιδιών της Ubisoft, όπως το Assassin’s Creed και το Splinter Cell. 
 

Τα σχέδια της Google για το VR έχουν μεταφερθεί από τα προϊόντα στις υπηρεσίες. Τα τελευταία χρόνια έχει διακόψει τη λειτουργία πολλών VR τμημάτων με αποτέλεσμα η συσκευή που είχε κυκλοφορήσει με την ονομασία Daydream View να… φυτοζωεί χωρίς περιεχόμενο. Στο πρόσφατο συνέδριο Ι/Ο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο πεδίο του VR στις εφαρμογές και τα παιχνίδια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:31

Μητσοτάκης για Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας

21:19

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές για την περίοδο 8 έως 12 Ιουνίου

21:08

Lamda Development: Επιτυχής η έκδοση ομολόγου 350 εκατ. - Υπερκάλυψη 1,7 φορές με προσφορές 593,5 εκατ.

20:57

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει να απολύσει «μεγάλο αριθμό εργαζομένων» στις μυστικές υπηρεσίες

20:47

O Πούτιν υποβαθμίζει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας του στο «ρωσικό Νταβός»

20:32

H ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα

20:11

Ιρλανδία: Τι κρύβεται πίσω από την τεράστια βουτιά του ΑΕΠ

19:43

Bitcoin: Έχασε, για λίγο, και το ψυχολογικό όριο των 60.000 δολαρίων

19:29

Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς

19:21

Microsoft: Αποχωρεί από το δ.σ. μετά από 10 χρόνια ο ιδρυτής του LinkedIn

19:20

Το παγκόσμιο tech sell off εξαπλώθηκε και στις ευρωαγορές

19:01

Έριξε άκυρο στον Ζελένσκι ο Πούτιν - «Δεν βλέπω λόγο να συναντηθούμε»

18:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κακουργήματα αποδίδουν οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς στους 14 εμπλεκόμενους σε Κοζάνη και Αγρίνιο

18:43

Εμβόλιο σχεδιάστηκε από τεχνητή νοημοσύνη

18:42

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

18:30

Prodea: Ξεπέρασαν τον στόχο των 50.000 οι ομολογίες που προσφέρθηκαν στη δημόσια πρόταση - Υπερκάλυψη 112%

18:24

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τη στήριξη των παραγωγών ΑΠΕ

18:11

ΕΕ: Γαλλία και Γερμανία προτείνουν σταδιακή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

18:04

Έληξε ο συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Το πλήρωμα επιστρέφει στις κανονικές του δραστηριότητες

18:02

Μνημόνιο συνεργασίας ΡΑΕK και ΡΑΑΕΥ

18:00

Αρνητικό το πρόσημο της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:52

Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ θα συναντήσουν τον Ζελένσκι την Κυριακή στο Λονδίνο

17:41

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Χιονοβούνι Λακωνίας - Εντάχθηκε στα προστατευόμενα «Απάτητα Βουνά»

17:33

Επανεκκινεί το έργο των 1.000 καμερών για την οδική ασφάλεια - Στο ευρωπαϊκό portal διαγωνισμών η νέα προκήρυξη

17:31

Ιρλανδία: Απαγορεύει την είσοδο στους Ισραηλινούς υπουργούς Γκβριρ και Σμότριτς

17:27

Το Ιράν λέει ότι εκτόξευσε «πυραύλους προειδοποίησης» εναντίον δύο πλοίων των ΗΠΑ

17:23

Θεοδωρικάκος: «Η παραγωγική και ανταγωνιστική Ελλάδα ενισχύεται με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία»

17:12

Μαρινάκης: Ιστορικής σημασίας ν/σ που βάζει τάξη στα περιφερειακά κανάλια

17:03

Έρευνα για διαφθορά στο Σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας: Ο Σάντσεθ αρνείται ότι γνώριζε για προσπάθειες συγκάλυψης

16:47

Wall Street: Τα chips πιέζουν τον Nasdaq και η ισχυρή αγορά εργασίας τα ομόλογα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider