Τεχνολογία
20-08-2019 | 09:34

4 τεχνολογικές προβλέψεις που είδαμε να γίνονται πραγματικότητα

Μοιράσου το
4 τεχνολογικές προβλέψεις που είδαμε να γίνονται πραγματικότητα

Οι δύο μεγιστάνες στο χώρο της τεχνολογίας επιχείρησαν να προβλέψουν πώς θα ήταν το μέλλον μας και... «δεν έπεσαν έξω».

Πριν καν μπούμε στη νέα χιλιετία, πριν το 2000, ο Στηβ Τζομπς και ο Μπιλ Γκέιτς, έκαναν προβλέψεις για το πώς θα είναι το μέλλον της τεχνολογίας. Σήμερα, αρκετές από τις τότε προβλέψεις τους έχουν γίνει πραγματικότητα.

Το Business Insider συγκέντρωσε τις 4 προβλέψεις που έκαναν οι πρωτοπόροι της τεχνολογίας και πλέον τις «ζούμε» στην καθημερινότητα μας:

Πρόβλεψη (1999): «Οι συσκευές μας θα έχουν 'έξυπνες' διαφημίσεις'. Θα ξέρουν τις αγορές μας και θα ταιριάζουν στις προτιμήσεις μας».

Σήμερα: Σήμερα μια πολύ διαδεδομένη «θεωρία» είναι ότι το Facebook και το Instagram ακούνε τι λέμε και μας προβάλουν προϊόντα και υπηρεσίες που δεν έχουμε προλάβει καν να αναζητήσουμε! 

 

Πρόβλεψη (1999): «Η συνεχής online παρακολούθηση του σπιτιού μας, από όπου και να βρισκόμαστε, θα γίνει καθημερινότητα».

Σήμερα: Το σύστημα βιντεοσκόπησης Ring της Amazon είναι εξαιρετικά διαδεδομένο στις ΗΠΑ.

Πρόβλεψη (1996): «Δεν αποθηκεύω τίποτα πια. Χρησιμοποιώ πολύ το διαδίκτυο και το e-mail. Για την ακρίβεια, ο τρόπος που προτιμώ είναι να στέλνω ένα e-mail στον εαυτό μου. Αυτό είναι το αρχείο μου».

Σήμερα: Η Apple κυκλοφόρησε το iCloud το 2011. Τώρα έχουμε την επιλογή να αποθηκεύουμε αυτόματα τα αρχεία και τις φωτογραφίες μας στο iCloud ή το Google Drive και το Dropbox.

Πρόβλεψη (1984): «Το επόμενο στάδιο στους υπολογιστές θα είναι μικρές συσκευές με 'βοηθούς'. Με άλλα λόγια, θα είναι σαν να υπάρχει ένας μικροσκοπικός άνθρωπος μέσα στη συσκευή που θα κουβαλάμε μαζί μας και θα μας μιλάει και θα μας βοηθάει με ότι χρειαζόμαστε».

Σήμερα: Το πρώτο iPhone - ο μικρός υπολογιστής που κουβαλάμε πάντα μαζί μας - κυκλοφόρησε το 2007 και η ψηφιακή «βοηθός» μας, η Siri κυκλοφόρησε το 2010.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.