Τεχνολογία
01-06-2019 | 09:11

Πέντε εργαλεία του Gmail που θα σας λύσουν τα χέρια

Μοιράσου το
Πέντε εργαλεία του Gmail που θα σας λύσουν τα χέρια

Χαρακτηριστικά που θα σας λύσουν τα χέρια

Η διαχείριση των email είναι μια καθημερινή αναγκαία κι ανά περιπτώσεις επίπονη διαδικασία. 
Ωστόσο αν είστε ένας από τους 1,5 δισ. χρήστες του Gmail, υπάρχουν αρκετοί τρόποι κι εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο.

Μάλιστα αυτά τα εργαλεία έχουν πολλαπλασιαστεί χάρη στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της google τον Απρίλιο, με την οποία η google γιόρτασε τα 15 γενέθλια του Gmail.

Ας δούμε όμως μερικά από αυτά που θα σας λύσουν τα χέρια. 
 

Εάν μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ίσως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τον εμπιστευτικό τρόπο λειτουργίας του Gmail.

Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ορίσετε ημερομηνία λήξης και κωδικό πρόσβασης για συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στερώντας ταυτόχρονα από τους παραλήπτες την δυνατητα να εκτυπώσουν ή και να προωθήσουν το email σας. 

Ωστόσο να ξέρετε ότι αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία σε ένα εργασιακό λογαριασμό Gmail ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή του συστήματος.

Για να χρησιμοποιήσετε την «εμπιστευτική» λειτουργία γράψτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρολόι και κλειδαριά στο κάτω δεξιά μέρος του email. Θα εμφανιστεί μια καρτέλα που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε μια ημερομηνία λήξης για το μήνυμα σας καθώς και αν ο παραλήπτης μπορεί να λάβει έναν κωδικό πρόσβασης για να έχει πλήρη πρόσβαση στο email.

Στην εφαρμογή για κινητά πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε «Εμπιστευτική λειτουργία».

Αντί να χάνεστε στην αναζήτηση μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να βρείτε όλα τα email ενός συγκεκριμένου αποστολέα ώστε να εντοπίσετε ευκολότερα αυτό που ψάχνετε. 

Πώς θα γίνει αυτό, με δύο μόνο κλικ. Πηγαίνετε σε ένα μήνυμα του εν λόγω αποστολέα κάντε δεξί κλικ κι επιλέξτε Εύρεση μηνυμάτων από...

 

Εάν λαμβάνετε ένα μεγάλο όγκο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καθημερινά γεγονός που δεν σας αφήνει να ησυχάστε μπορείτε να επιλέξετε να σιωπήσετε τις ειδοποιήσεις για λίγο.

Πώς θα γίωει αυτό; Επιλέξτε ένα email και κάντε δεξί κλικ. Μεταξύ των επιλογών θα εμφανιστεί και αυτή της σίγασης μαζί με κάποιες επιλογές για το πόση ώρα μετά θα θέλατε να ενεργοποιηθεί η συνομιλία. Η ίδια ενέργεια μπορεί να γίνει κι αν απλά τοποθετήσετε τον κέρσορα πάνω σε ένα email και επιλέξετε το ρολογάκι που σας δείχνει αριστερά.

Στην περίπτωση της εφαρμογής στο κινητό απλά πατήστε τις τρεις τελείες κοντά στην κορυφή της οθόνης, αφού έχετε επιλέξει τον παραλήπτη που θέλετε και επιλέξτε Σίγαση.
 

Εάν χρειάζεται να στείλετε ένα email σε κάποια περίεργη ώρα που θα θέλατε να κοιμόσαστε ή να είστε έξω μπορείτε να το κάνετε χωρίς να είστε μπροστά από την οθόνη, πολύ απλά προγραμματίζοντάς το. 

Με το χαρακτηριστικό του προγραμματισμού μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε ένα email οποιαδήποτε μεταγενέστερη ημερομηνία και ώρα. 

Για να το κάνετε αυτό αρκεί να πατήσετε το βελάκι που υπάρχει δίπλα από το κουμπί της αποστολής και θα σας εμφανίσει μια καρτέλα με τις επιλογές σας. Στην mobile εκδοχή του πατήστε τις τρεις τελίτσες που εμφανίζονται στην επάνω γωνία της εφαρμογής καθώς γράφετε το email. 
 

Μπορεί να έχετε κολλήσει σε μια απάντηση ή και να θέλετε απλως να εξοικονομησετε χρόνο. Σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις μπορείτε να αφήσετε την google να σας βοηθήσει. 

Το χαρακτηριστικό Έξυπνη Σύνταξη της Google συμπληρώνει τις προτάσεις σας καθώς εσείς γράφετε. Εάν για παράδειγμα γράψετε κάτι όπως What should we get for dinner next week? και συνεχίσετε την πρόταση με το  «Let» το Gmail είναι πιθανό να σας προτείνει την συνέχεια «me know». 

Για να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχετε παρά να πάτε Settings  (Ρυθμίσεις)>Γενικά> Έξυπνη σύνταξη> Προτάσεις γραφής Ενεργές. 

Το χαρακτηριστικό δεν είναι διαθέσιμο για iOs  λειτουργικό αλλά αναμένεται μέσα στο χρόνο.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.