Αναβάλλεται η διάθεση του Galaxy Fold μετά τα προβλήματα στην οθόνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται η διάθεση του Galaxy Fold μετά τα προβλήματα στην οθόνη
Άγνωστο το πόσο θα καθυστερήσει.

Θα καθυστερήσει το λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης αναδιπλούμενης συσκευής της, Galaxy Fold, η Samsung η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου. Ο λόγος είναι το «foldgate», αν ονομαστεί έτσι, η διαπίστωση δηλαδή ορισμένων συντακτών που πήραν στα χέρια τους το αναδιπλούμενο μοντέλο για review ότι η οθόνη της συσκευής αξίας 2.000 δολαρίων δεν είναι και τόσο ανθεκτική και παρουσίαζει προβλήματα μετά από μόνο δύο ημέρες συνεχούς χρήσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman δήλωσε ότι η συσκευή που του στείλανε «σταμάτησε να λειτουργεί μόλις μετά από δύο ημέρες», ωστόσο προσέθεσε ότι έβγαλε κατά λάθος μια προστατευτική μεμβράνη στην οθόνη.

Το ίδιο συνέβη και στον YouTuber Marques Browniee, ο οποίος έβγαλε τη μεμβράνη με αποτέλεσμα η οθόνη να σπάσει. Ωστόσο αντίστοιχα προβλήματα παρουσίασε η οθόνη του κινητού που εστάλη στο CNBC παρότι ο δημοσιογράφος του καναλιού δεν έβγαλε την εν λόγω μεμβράνη.

Όπως διευκρίνισε η εταιρεία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε πρόσθετα τεστ αντοχής του προϊόντος και εν συνεχεία θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία.

Σε ένα τουλάχιστον περιστατικό σπασίματος ο δημοσιογράφος που έκανε τη δοκιμή (πρόκειται για τον Μαρκ Γκάρμαν του Bloomberg) αφαίρεσε ένα προστατευτικό κάλυμμα που βρίσκεται πάνω στην οθόνη. Η Samsung λέει πως το συγκεκριμένο κάλυμμα δεν θα πρέπει να αφαιρείται και πως θα το καταστήσει σαφές στους πελάτες της.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι η Samsung δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα σε πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο. Πριν από πέντε περίπου χρόνια η Apple αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα όταν τα νέα iPhone 6 Plus λύγιζαν όταν έμπαιναν στη τσέπη του χρήστη κι αυτός καθόταν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider