Αυτά είναι τα 5 ακριβότερα κινητά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 5 ακριβότερα κινητά
Το Galaxy Fold, το νέο αναδιπλούμενο κινητό της Samsung ανέβασε τον πήχη της τιμής των κινητών.

Αύξηση των λειτουργιών και των δυνατοτήτων τους, αύξηση των πωλήσεών τους, αύξηση του εθισμού των χρηστών, είναι μόνο μερικά από τα μεγέθη που συνοδεύουν συνήθως τις αναφορές για την βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων. Το τελευταίο διάστημα βέβαια αυξητικούς ρυθμούς στον κλάδο των smartphones ακολουθεί κι ένας ακόμα δείκτης, αυτός της τιμής τους.

Η πρώτη που έσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ ήταν η Apple με το iPhone X τον Σεπτέμβριο του 2017. Το γεγονός εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς αν σκεφτεί κανείς ότι τα πρώτα δημοσιεύματα σχετικά με το νέο τηλέφωνο ξεκινούσαν από την τιμή του... Οι καλές πωλήσεις του iPhone X, απέδειξαν ότι οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για ένα κινητό περισσότερο από όσο θα πλήρωναν για ένα laptop.

Aποτέλεσμα αυτού ήταν πολλοί κατασκευαστές να ακολουθήσουν τα βήματα του κολοσσού του Κουπερτίνο. Προσφάτως μάλιστα είδαμε την Samsung να σπάει ένα ακόμα φτάγμα, αυτό των 2.000 - αν επιβεβαιωθούν οι φήμες - παρουσιάζοντας το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Galaxy Fold. Ποια είναι λοιπόν σήμερα τα ακριβότερα κινητά της αγοράς;

Εντός του περασμένου καλοκαιριού είδαμε στην παγκόσμια smartphone σκηνή κι ένα ακόμα μοντέλο κινητό με κόστος που ξεπερνά τα 1500 ευρώ, το οποίο όμως δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Το Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition με 512GB αποθηκευτικό χώρο και τεχνολογία φόρτισης Super VOOC , δηλαδή γέμισμα μπαταρίας μέσα σε 35 λεπτά είναι άλλη μια υψηλών προδιαγραφών και κόστους λύση για εκλεπτυσμένα γούστα. 

Το Oppo Find X διαθέτει οθόνη 6,42 ινστών AMOLED FHD+, ανάλυσης 2.340 x 1.080 και είναι κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλο με στρογγυλεμένες γωνίες και πλευρές. Το κινητό διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή και 8GB RAM. Όσον αφορά στην κάμερα περιλαμβάνει αισθητήρα 25MP f/2.0 Sony IMX576 με λειτουργία 3D Facial ID μπροστά και dual 16ΜP f/2.0 + 20MP f/2.2 πίσω μαζί με LED flash.

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί την μεγαλύτερη καινοτομία του. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η απουσία notch από την οθόνη - το κινητό έχει κρύψει τις κάμερες, εμπρόσθια και δύο βασικές μαζί με το flash, σε ένα συρόμενο κομμάτι στο επάνω μέρος της συσκευής - και φυσικά η τιμή του που φτάνει τα 1.699 ευρώ.

Ως ένα από τα κορυφαία smartphones, το iPhone XS Max της Apple περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες καινοτομίες του κολοσσού του Κουπερτίνο, Apple. Κατασκευασμένo από γυαλί και χάλυβα, το XS Max είναι ουσιαστικά ένα εμπλουτισμένο iPhone XS με μεγαλύτερη οθόνη OLED, 6,5 ιντσών με εγκοπή στο πάνω μέρος της, η οποία φιλοξενεί το βελτιωμένη σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Παράλληλα το κινητό διαθέτει τον εξελιγμένο επεξεργαστή A12 Bionic, το νέο iOS 12 λειτουργικό αλλά και μια πολύ καλή κάμερα 12MP + 12MP εμπλουτισμένη με εφαρμογές τεχνητης νοημοσύνης και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για λήψη ακόμα πιο ζωντανών φωτογραφιών 

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, το νέο smartphone έχει και καλύτερη μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία και κοστίζει 1.339 ευρώ η έκδοση με τα 64GB και 1.789 η έκδοση με τα 512GB.

Το premium μοντέλο της νέας σειράς της νοτιοκορεατικής εταιρείας Galaxy S10 κοστίζει 1669 διαθέτει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και υπόσχεται premium λειτουργίες. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Samsung, φοράει την καλύτερη οθόνη της Samsung μέχρι στιγμής, την πρώτη Dynamic AMOLED οθόνη στον κόσμο. Όντας τα πρώτα smartphones με HDR10+ πιστοποίηση, οι οθόνες τους αναπαράγουν ρεαλιστικό ψηφιακό περιεχόμενο, και με δυναμική χαρτογράφηση τόνων, ο καταναλωτής θα βλέπει μια ευρύτερη χρωματική γκάμα και μια λαμπερή, σχεδόν πραγματική, εικόνα.

H οθόνη καλύπτει πλήρως την μπροστινή επιφάνεια σε όλη τη νέα σειρά, με τον υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων , ο οποίος βρίσκεται κάτω από την οθόνη να αναγνωρίζει τα 3D περιγράμματα του δακτυλικού αποτυπώματος – και όχι μια 2D εικόνα αυτού - για μεγαλύτερη προστασία κατά της πλαστογράφησης.

Η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής έχει 3 φακούς και διπλή μπροστινή κάμερα. Η σειρά Galaxy S10 προσφέρει επίσης Fast Wireless Charging 2.0, IP68 ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη , επεξεργαστή επόμενης γενιάς και υπηρεσίες όπως το Bixby και τα Samsung Health και Samsung DeX.

 

Το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, η κινεζική εταιρεία η οποία κερδίζει όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς παρουσίασε στους πιστούς της την νέα σειρά κινητών Mate 20 μεταξύ αυτών και την έκδοση Porsche Design, η οποία ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Οι προδιαγραφές του νέου smartphone είναι σχεδόν όμοιες με το Mate 20 Pro, δηλαδή διαθέτει κορυφαία οθόνη OLED 6,39 ιντσών, φορά τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 980 SoC και έχει 8GB RAM και 256GB ή 512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η εμπρόσθια κάμερα των 24 Megapixels και η «τριπλή» κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, που αποτελείται μία κάμερα 40 Megapixels,  μία στα 20 Megapixels με τηλεφακό και μία υπερ-ευρυγώνια στα 8,0 Megapixels, προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα επί της οθόνης.

Αυτό που το διαχωρίζει ωστόσο είναι η «δερμάτινη πλάτη» του σε μαύρη ή κόκκινη απόχρωση η οποία συνδυάζεται με μία γυάλινη λωρίδα στο πίσω μέρος στο σημείο που βρίσκεται η κάμερα και φυσικά το κόστος του που φτάνει τα €2095 για το μοντέλο με τα 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Το ακριβότερο τηλέφωνο για την περίοδο που διανύουμε είναι το αναδιπλούμενο μοντέλο της Samsung Galaxy Fold το οποίο παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα αλλά θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες και όπως λέγεται θα κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.

Μετά από πολλές εικασίες κι άλλες τόσες διαρροές, επιβεβαιώθηκε ότι το Galaxy Fold διαθέτει δύο οθόνες, μία εξωτερική 4,6 ιντσών (840 x 1960 pixels) και μία μεγάλη εσωτερική 7,3 ιντσών (1536 x 2152 pixels). Oι λεπτομέρειες του επεξεργαστή του νέου τηλεφώνου δεν έγιναν γνωστές  ωστόσο η Samsung ανέφερε ότι το Galaxy Gold  θα διαθέτει μνήμη RAM 12GB, αποθηκευτικό χώρο 512GB, ενώ η συσκευή θα διαθέτει δύο μπαταρίες (μία σε κάθε τμήμα της συσκευής) συνολικής χωρητικότητας 4380mAh.

Όσον αφορά στην κάμερα, διαθέτει συνολικά  έξι φακούς οι οποίοι συγκεντρώνονται σε τρεις πλευρές της συσκευής, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να τραβάει άμεσα φωτογραφίες ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κρατάει τη συσκευή. Ειδικότερα ένα σύστημα τριών φακών -ένας υπερευρυγώνιος, ανάλυσης 16MP, ένας ευρυγώνιος (standard) κι ένας telephoto ανάλυσης 12MP έκαστος - υπάρχει στην πίσω όψη της συσκευής. Σε tablet mode ο χρήστης συναντάει δύο φακούς 10ΜP + 8MP για βάθος πεδίου, ενώ στην μπροστινή πλευρά υπάρχει ένας ακόμα στα 10MP.

Το νέο τηλέφωνο διαθέτει και νέες δυνατότητες. Για την ακρίβεια προσφέρει την ευχέρεια ταυτόχρονης εργασίας σε 3 εφαρμογές (3 app multitasking) με τη μεγάλη οθόνη της συσκευής να έχει τη δυνατότητα να χωρίζεται σε τρία άνισα μέρη για να εξυπηρετήσει μια τέτοια ανάγκη, έτσι ώστε ο χρήστης να μη χάνει την επαφή του με κάποια από τις εφαρμογές που βρίσκονται στο προσκήνιο. Επιπλέον το Galaxy Fold μεταφέρει το περιβάλλον της όποιας εφαρμογής  έχει ανοικτή ο χρήστης από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη, χωρίς να διακόπτεται η εμπειρία.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:51

Κέρδη... με ουρά – Τι άλλο δείχνει η αντίδραση των αγορών – Πράσινο φως στο ΣΔΙΤ των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΙΤΑΝ

00:34

Ενέργεια: Υψηλού ρίσκου γίνονται οι επενδύσεις στις ΑΠΕ - «Αντίδοτα» ζητά η αγορά στις περικοπές

00:31

Ακίνητα: «Βγαίνει» αποτίμηση για το «φιλέτο» 162 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα

00:28

H πρόταση Λέτα, «δούρειος ίππος» για πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία στήριξης επιχειρήσεων - Στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

00:22

H βιομηχανία «κλείνει το μάτι» για αποκλιμάκωση τιμών – «Γκάζι» στις τιμές από λιανεμπόριο και υπηρεσίες

00:22

Φωτοβολταϊκά: Πώς θα έχουν δωρεάν ρεύμα από τον ήλιο για 18 χρόνια τα νοικοκυριά - Τα φορολογικά κίνητρα

00:20

ΔΕΛΤΑ: Δύο χρόνια στο τιμόνι ο Χρήστος Τσόλκας – Πώς προχωρά ο μετασχηματισμός της σε εταιρεία τροφίμων

00:17

Έρχεται η Barbiecue: Έτοιμη η ροζ μαγιονέζα της «Μπάρμπι» από την Heinz

00:15

Καύσιμα: Το γεωπολιτικό άγχος ανεβάζει τις τιμές στην Ελλάδα και τον κόσμο – Το Brent θα μπορούσε να φθάσει τα 130 δολάρια

00:11

Premia Properties: «Τρέχει» επενδύσεις 100 εκατ. – Παραδίδεται το Athens Heart, «κλείνει» το Skyline

00:10

Οι αγορές - τροφοδότες του Ελ. Βενιζέλος το α΄τρίμηνο του 2024

00:07

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παίρνει απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους – Ποιοι θα εισπράξουν bonus

00:06

Ταμειακές – POS: Σε διπλή πρέσα πάροχοι-επιχειρήσεις για διασύνδεση και χρεώσεις - Έρχονται «καμπάνες»

00:04

Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ

23:56

Ισραήλ: Τα θύματα της επίθεσης στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό ήταν «τρομοκράτες»

23:55

Βρετανία: Η Λιζ Τρας δεν αποκλείει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία των Συντηρητικών

23:44

Γαλλία: Συνεχίζονται τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών

23:36

ΕΛΑΣ: 33 ανήλικοι συνελήφθησαν το τριήμερο 12-14 Απριλίου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της νεανικής παραβατικότητας

23:31

Alpha Bank: Νέος κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων για επιχειρηματίες

23:22

Λ. Οίκος: «Αποτυχία» η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ - Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση

23:15

Σε ρυθμούς selloff παρέμεινε η Wall Street - Στο -1,8% ο Nasdaq

22:57

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κοκκύτη στην Τσεχία - Τρεις θάνατοι μέσα στο 2024

22:45

Μεσανατολικό: Ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

22:34

Μικρές απώλειες για το πετρέλαιο παρά τις σειρήνες πολέμου Ιράν - Ισραήλ

22:16

Η Ουκρανία αποχώρησε από συμφωνία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μ. Θάλασσα

22:09

Σδούκου: Κοινό ευρωπαϊκό αγαθό τα ηλεκτρικά δίκτυα - Χρειαζόμαστε fast track αδειοδότηση και περισσότερες επενδύσεις

21:56

Νέα ιστορικά υψηλά για τον χρυσό με «καύσιμο» από τη Μ. Ανατολή

21:46

Πυροσβεστική: 56 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

21:42

Ελλάδα - Τουρκία: Στις 22 Απριλίου στην Αθήνα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

21:36

Δημοσκόπηση Prorata: Απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider