JOBmatch: Πάνω από 3.000 «ματσαρίσματα» στην πλατφόρμα προσλήψεων ανέργων σε εστίαση και τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JOBmatch: Πάνω από 3.000 «ματσαρίσματα» στην πλατφόρμα προσλήψεων ανέργων σε εστίαση και τουρισμό
Πάνω από 5.000 πολίτες και 1.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει εγγραφή στο JOBmatch ενώ έχουν γίνει περισσότερα από 3.000 «ματσαρίσματα»

Μέχρι στιγμής πάνω από 5.000 πολίτες και 1.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει εγγραφή στην νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, JOBmatch, η οποία συνδέει τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν δουλειά στις συγκεκριμένες ειδικότητες όπως ανέφερε στην ΕΡΤnews ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Παράλληλα, έχουν γίνει πάνω από 3.000 «ματσαρίσματα». «Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο τουρισμός. Προφανώς έχει αυξηθεί πολύ και η ζήτηση για εργαζόμενους και το ζητούμενο είναι ο τουριστικός κλάδος να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να μπορέσει να προσελκύσει εργαζόμενους νέους στον κλάδο», είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Εμείς ως δημόσια υπηρεσία απασχόλησης προφανώς έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας αφενός οι επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό και αφετέρου οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι θέλουν να αλλάξουν δουλειά να βρουν τη θέση που τους ενδιαφέρει στον κλάδο», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «συναγωνίζονται για τους ίδιους εργαζόμενους, άρα θα πρέπει να προσφέρουν πιο ελκυστικά πακέτα, να τους προσελκύουν».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «υπάρχει το εποχικό επίδομα, το οποίο με τέσσερις μήνες εργασίας παίρνεις τρεις μήνες και πέντε ημέρες επίδομα. Δηλαδή να καταλάβουμε με 100 μέρες εργασίας παίρνεις 80 μέρες επίδομα ανεργίας. Αυτή είναι η πολιτική μας. Μάλιστα έχουμε ρεκόρ ανθρώπων που το λαμβάνουν αυτό το επίδομα. Είναι πάνω από 175.000 αυτοί που λαμβάνουν τέτοιου είδους επίδομα και είναι κάτι το οποίο στηρίζει τον κλάδο, είναι διαφορετικό από την υπόλοιπη επιδότηση της ανεργίας. Το θέμα δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Τώρα να είμαστε ειλικρινείς είναι πολυπαραγοντικό θέμα.
Είναι οι μισθοί, είναι οι συνθήκες[…] χρειάζεται και διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και να δουλεύουν περισσότερους μήνες, αλλά και τους μήνες που δεν δουλεύουν στον τουρισμό υπάρχουν άλλες κενές θέσεις σε άλλους τομείς. Δηλαδή εμάς οι επιχειρήσεις μας λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι το χειμώνα όταν ψάχνουν για εργαζόμενους δεν πάνε επειδή παίρνουν το επίδομα το εποχικό.

«Η εξίσωση για να λυθεί δεν είναι απλή. Αυτό το οποίο εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις δύο πλευρές να συναντηθούν, την προσφορά και τη ζήτηση. Και αυτό κάνει και το νέο εργαλείο που βγάλαμε την περασμένη Δευτέρα. Λέγεται JOBmatch , είναι μια νέα υπηρεσία, ένα ψηφιακό εργαλείο, μια πλατφόρμα και εφαρμογή, το οποίο τι κάνει; Αν είσαι εργοδότης περιγράφεις ποιον ψάχνεις. Άμα είσαι κάποιος που αναζητάει δουλειά, περιγράφεις τι δουλειά ψάχνεις και αν τα δύο ταιριάζουν η εφαρμογή σας “ματσάρει”. Από τη Δευτέρα πάνω από 5.000 πολίτες έχουν μπει και έχουν γραφτεί, πάνω από χίλιες επιχειρήσεις έχουν μπει και έχουν γραφτεί ενώ πάνω από 3.000 “ματσαρίσματα” έχουν γίνει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ειδοποιείται ο εργαζόμενος ότι μια επιχείρηση σ’ έχει επιλέξει, Έχετε “ματσαριστεί” και μετά κανονίζουν μεταξύ τους συνέντευξη. Όλα αυτά είναι αδιαμεσολάβητα. Δεν παίζει ρόλο η ΔΥΠΑ. Η ΔΥΠΑ απλώς δίνει αυτό το νέο εργαλείο το οποίο από ότι βλέπετε από τις πρώτες μέρες έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση, γιατί ακριβώς βοηθάει τους δύο να βρεθούν[…]»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Κερδίζει το στοίχημα της επέκτασης της σεζόν η Ελλάδα

Κορκίδης: Οι πρακτικές «shrinkflation» και «arbitrage» των πολυεθνικών

Σκέρτσος: Χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider