Δημογραφικό: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες προωθεί η κυβέρνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημογραφικό: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες προωθεί η κυβέρνηση
Με σκοπό να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι οικογένειες με τρία παιδιά, θα τεθεί επί τάπητος και η πρόταση να αλλάξει ο ορισμός της πολύτεκνης οικογένειας και από 4 τέκνα που περιλαμβάνει σήμερα, να τροποποιηθεί σε τρία τέκνα

Την εξίσωση των κινήτρων των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες μελετά η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων για το δημογραφικό.

Τον Μάιο θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό από την ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό, με δράσεις που θα αφορούν -μεταξύ άλλων- την εξισορρόπηση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, την παροχή φθηνής στέγης σε νέους, την ενίσχυση των γυναικών στην εργασία, την υποστήριξη της οικογένειας κ.α.

Με σκοπό να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο οι οικογένειες με τρία παιδιά, θα τεθεί επί τάπητος και η πρόταση να αλλάξει ο ορισμός της πολύτεκνης οικογένειας και από 4 τέκνα που περιλαμβάνει σήμερα, να τροποποιηθεί σε τρία τέκνα. Ας μην ξεχνάμε πως το μακρινό 1944 η πολυτεκνία αφορούσε οικογένειες με 5 τέκνα και το 1979 ο νόμος άλλαξε αναγνωρίζοντας τις οικογένειες με 4 τέκνα ως πολύτεκνες.

Υπενθυμίζεται πως οι πολύτεκνοι, εκτός από το αυξημένο οικονομικό βοήθημα που εισπράττουν κάθε μήνα (με εισοδηματικά κριτήρια), απολαμβάνουν προνόμια μοριοδότησης σε ότι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών και τους διορισμούς στο Δημόσιο, ενώ προβλέπεται και μειωμένο τεκμήριο για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξάλλου απολαμβάνουν:

  • Ισόβια διατήρηση ιδιότητας πολυτέκνου
  • Μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος
  • Έκπτωση 50% στη φορολόγηση των επαγγελματιών
  • Απαλλαγή τέλους ταξινόμησης για την αγορά αυτοκινήτου.

«Είναι στον ορίζοντά μας η εξίσωση τρίτεκνων και πολυτέκνων, ήδη ελέγχονται όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα για κάτι τέτοιο. Εάν υπάρξει απόφαση γι’ αυτήν την εξίσωση, θα υπάρξει μετά τον Μάιο και θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη σε δηλώσεις της στα «Παραπολιτικά 90,1».

Η κα Ζαχαράκη βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαβούλευσης με όλα τα υπουργεία, ενώ ξεκινά τη σχετική συζήτηση με τις Περιφέρειες, τους δήμους, συλλόγους τριτέκνων και πολυτέκνων και άλλες οργανώσεις κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζαχαράκη: Από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ξεκινάει τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το δημογραφικό

Έτοιμο τον Μάιο το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό - Ανακοινώσεις από Χατζηδάκη - Ζαχαράκη

Ζαχαράκη: Επέκταση της μεταγενέθλιας άδειας μητρότητας και στις ανάδοχες μητέρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider