Συνταξιούχοι: Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους εργάζονται - Το πρόστιμο σε όσους δεν το δηλώσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνταξιούχοι: Άνοιξε η πλατφόρμα για όσους εργάζονται - Το πρόστιμο σε όσους δεν το δηλώσουν
Παράλειψη της δήλωσης επιφέρει ποινή ίση με 12 μηνιαίες συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, η νέα πλατφόρμα, στην οποία οι συνταξιούχοι που εργάζονται είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα στοιχεία και το είδος της εργασίας τους και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις με τους εργοδότες.

Η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους καταβάλλεται ολόκληρη, χωρίς το πέναλτι 30%, ενώ παράλειψη της δήλωσης επιφέρει ποινή ίση με 12 μηνιαίες συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει», πρόσθεσε.

Επίδομα παιδιού

Σήμερα επίσης, ανοίγει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, η οποία θα δέχεται νέες αιτήσεις έως την 11η Μαρτίου και ώρα 18.00.

Θα κλείσει προσωρινά στις 29-3-2024 και ώρα 08.00 για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία 28ης Φεβρουαρίου: Ποιοι θα συμμετέχουν - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Δύο μέρες χωρίς ταξί

ΕΦΚΑ: Έρχονται τρεις πλατφόρμες για συνταξιούχους που εργάζονται, ασφαλισμένους με χρέη και μητέρες

Τέλος Φεβρουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για εργαζόμενους συνταξιούχους και επίδομα μητρότητας - Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider