Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων ύψους 31,2 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ για το πρόγραμμα επιδότησης 1.300 μακροχρόνια ανέργων ύψους 31,2 εκατ. ευρώ
Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη προγράμματος στήριξης των ανέργων ανάμεσα στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης αφορά 1.300 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών και είναι διάρκειας 24 μηνών. Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 31,2 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία συνολικά 1.300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον δημόσιο τομέα της υγείας, με την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55 έως 67 ετών, καθώς και οι άνεργοι άνω των 67 ετών και έως 74 ετών που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών της Δ.Υ.Π.Α.

Το ποσό επιχορήγησης ανά ωφελούμενο ορίζεται στο 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και έως 750 ευρώ και καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΑ και των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, στους οποίους θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Μέλημα μας είναι να στηρίζουμε το εργατικό δυναμικό και να βρίσκουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας 1.300 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών. Μέσω αυτού του προγράμματος όχι μόνο στηρίζουμε τους μακροχρόνια ανέργους αλλά ενισχύουμε και τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη για την περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει πίσω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρίση εμπορικών ακινήτων στη Γερμανία: Οι short sellers στοιχηματίζουν μαζικά κατά της Pfandbriefbank

ΗΑΕ: Η «μη αναστρέψιμη πρόοδος» προς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους απαραίτητη προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ουκρανία: Η χώρα θα παραγάγει χιλιάδες μεγάλου βεληνεκούς drones το 2024

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider